1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Ivo Uukivi kehastub Sergei Potapovi lavastuses Vanapaganaks
Ivo Uukivi kehastub Sergei Potapovi lavastuses Vanapaganaks

Ivo Uukivi kehastub Sergei Potapovi lavastuses Vanapaganaks

Jaanuaris ja veebruaris kehastub Ivo Uukkivi taas Vanapaganaks. Varem Kernu mõisas mängitud Jakuutia lavastaja Sergei Potapovi lavastust “Vanapagan” on võimalik näha nüüd ka Tartus Eesti Rahva Muuseumis ja Tallinnas Vaba Lava teatrikeskuses.

Kuhu satub Vanapagan tulles 21. sajandi teise kümnendi keskel põrgust maa peale õndsaks saama? Mis maa see on? Kas Jürkal on üldse võimalusi inimeseks jääda? Kokku saavad A. H. Tammsaare tegelased, Eesti näitlejad ja Jakuutia lavastaja Sergei Potapov, kelle lavastajakäekirja teatris võrreldakse filmisaurus Quentin Tarantinoga. Vanapaganat mängib Ivo Uukkivi, Antsu Martin Kõiv. Jumal nähtavalt lavale ei jõua, nagu Tammsaarelgi. Teistes osades Liisa Pulk, Elina Reinold ja Sulev Teppart.

Tekst Mihhail Baskiroff, lavastaja Sergei Potapov (Jakuutia), kunstnik Ervin Õunapuu, muusikaline kujundaja Ardo Ran Varres, valguskunstnik Priidu Adlas.

“Vanapagan” on Jakuudi šamaani Potapovi teine pöördumine eesti klassika poole. 2015. aasta suvel esietendus Viinistul ajatundlik ja publikumenukas August Kitzbergi „Libahunt”, mida nüüdseks on mängitud mitmel pool maailmas. 2016. aasta “Balti Maja” teatrifestivalil võitis “Libahunt” Peterburi teatrikriitikute eripreemia, 2017. aastal SLAVIJA teatrifestivalil Belgradis Grand
Prix.

Etendused Tallinnas Vaba Lava teatrikeskuses 31.01, 3. ja 4.02,
Tartus Eesti Rahva Muuseumis 12., 13., 14. ja 15.02
Piletid Piletimaailmas ja Piletilevis.

Head Uudised GoodNews