1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mustamäe pakub lastele augustis tasuta lõunaid
Mustamäe pakub lastele augustis tasuta lõunaid

Mustamäe pakub lastele augustis tasuta lõunaid

Sarnaselt Helsingi omavalitsusele käivitab Mustamäe linnaosa valitsus augustis linnaosa lastele suunatud tasuta sooja lõuna pilootprojekti.

Helsingis on juba 79 aastat pakutud suveperioodil parkides lastele sooja lõunasööki. Juuni algusest augusti alguseni – kattes koolivaheaja perioodi – saavad kõik alla 16-aastased kindlatel avalikel mänguväljakutel igal argipäeval tasuta sooja lõunasöögi.

„Hiljuti toiduraiskamise vähendamise kampaaniat käivitades tõdes sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, et toiduabi vajavate inimeste arv on aastaga kasvanud pea 100%. Sarnaseid murelikke märke on täheldanud ka meie sotsiaaltöötajad. Paljud lapsed ei saa kodus täisväärtuslikku sooja toitu. Selleks, et kõik lapsed saaksid kordki päevas täisväärtuslikku lõuna, hakati Eestis 2006. aastast pakkuma põhikooli õpilastele tasuta koolitoitu. Aga mida teha siis, kui kooli parajasti pole, kui ei saa loota ka koolitoidule, suvevaheaeg on aga võrdlemisi pikk?“ selgitab pilootprojekti algatamise tagamaid Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

„Eestis on põhjanaabrite pikaajalisest traditsioonist väga vähe juttu tehtud, kuid meile Mustamäel tundus, et ometi just praegu on paras hetk siingi sarnase programmi käivitamiseks. Küsisime linnaosavalitsuse Facebookis ja välikontorites meie elanike arvamust sellise teenuse vajalikkuse kohta ning, tuginedes kaalukale poolehoiule ja põhjanaabrite kogemusele, otsustame proovida!“ lisab Laats.

Mustamäe LOV alustab – hetkel veel pilootprojektina – linnaosa lastele suvel tasuta sooja lõuna pakkumisega üks kord nädalas. Reedeti kell 13 pakutakse kõikidele lastele, kes selleks soovi avaldavad, Mustamäe Vilde 69 spordipargi mänguväljaku juures tasuta sooja lõunasööki. Mustamäe pilootprojekti raames lastele pakutavat sooja toitu valmistab Armudu.

Projekti raames saavad sooja toitu üksnes kuni 18-aastased lapsed. (Soomes kuni 16.) Mustamäe LOV loodab teiste kohalviibijate mõistvale suhtumisele.

„Linnaosa valitsuse meeskond annab endast parima, et suvel lastele tasuta lõunate pakkumine sujuks meeldivalt ja tõrgeteta. Samas ootame Mustamäe elanikelt tagasisidet ja ettepanekuid, et saaksime nende baasil augusti lõpus otsustada, kas ja mil moel tasub lastele tasuta lõunasöökide projekti järgmisel suvel jätkata!“ nendib Laats.

Head Uudised GoodNews