1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Noortekonkurss innustab koostöös kodukoha probleeme lahendama
Noortekonkurss innustab koostöös kodukoha probleeme lahendama

Noortekonkurss innustab koostöös kodukoha probleeme lahendama

Täna kuulutati välja projektikonkurss “Koos suudame”, mille eesmärk on innustada noori koostööle, et end üheskoos proovile panna ja mõelda oma kogukonna või kasvõi kogu ühiskonna probleemidele ning sellele, kuidas neid probleeme kodanikualgatuse korras lahendada.

Siseministeeriumi ja noortele suunatud haridusliku algatuse Proovikivi koostöös toimuv traditsiooniline konkurss kestab kogu 2021/2022 kooliaasta vältel ja viiakse läbi juba kolmandat aastat. Konkurss on suunatud 6.-9. ja 10.-12. klassi õpilastele ning kutsekeskharidust omandavatele noortele.

„Varasematel aastatel toimus võistlus ideekonkursi „Mina suudan“ nime all. Sel aastal aga innustame õpilasi töötama meeskondadena ja liikuma ideestamisfaasist kaugemale. Seetõttu oodatakse võistlustöödena ideede kirjelduste asemel konkreetseid projekte,“ ütleb Kodanikuühiskonna osakonna nõunik ja „Koos suudame“ projektijuht Minna Harjo.

„Õpilased võivad oma väljakutsed ehk proovikivid valida Proovikivi veebileheküljelt ja nende projektid võivad sündida nendele endale meelepärases vormis. Vahetu idee on arendada noorte koostööoskusi ja algatusvõimet näiteks ettevõtluse, kunsti, kampaaniate korraldamise, teadustööde või muu sarnase kaudu. Võistlustööde mõju peab olema suunatud noorte ja/või kohaliku kogukonna heaolu, tervise ja/või turvalisuse parandamisse ning avaldama mõju Eesti 2035 või ÜRO kestliku arengu eesmärkide saavutamisele,“ sõnab Harjo.

Konkursitööd on oodatud nii eesti, vene kui ka inglise keeles. Aasta vältel korraldatakse noortele inspiratsiooniüritusi, kuhu on kaasatud erinevad organisatsioonid ning pakutakse ka mentorlust.

Konkursi võitjad selguvad kevadel. Võitjad selgitatakse välja nii 6.-9. kui ka 10.-12. klasside seas, mõlemas klassivahemikus saavad rahalise auhinna kolm võitjat. Nad saavad 500 euro suuruse autasu ja neid innustatakse oma projekti kallal ka edasi töötama. Samuti autasustatakse võitnud tiimide juhendajaid 250 euroga.

Head Uudised GoodNews