1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Parima muusikaalbumi rahvahääletuse võitis NOËP
Parima muusikaalbumi rahvahääletuse võitis NOËP

Parima muusikaalbumi rahvahääletuse võitis NOËP

Apollo kauplused selgitas rahvahääletusel välja möödunud aasta parima Eesti muusikaalbumi. Apollo muusikaeksperdid tegid ära eeltöö ning valisid välja möödunud aastast 22 muusikaalbumit, mille vahel sai hääletada oma lemmiku poolt.

Kokku andis hääle oma lemmikutele Apollo kodulehe kaudu pea 4000 inimest. Eelvaliku koostamisel lähtuti järgnevatest tingimustest: tegemist on eesti autori originaalteosega, album nägi ilmavalgust 2022. aastal, samuti hinnati albumi sisu ja erakordsust oma žanri raames. Üheks peamiseks kriteeriumiks, mille alusel nominendid valiti, oli ka see, et album oli füüsilisel kujul väljaantud.

Rahvahääletuse võitis ja 2022. aasta parima Eesti albumi tiitli pälvis Parima muusikaalbumi rahvahääletuse võitis NOËP „No Man Is An Island“. Teisele kohale tuli Stefan albumiga „Hope“ ja kolmanda koha pälvis Hunt albumiga „Nostalgia“.

Foto: Apollo Kauplused

Apollo turundusjuhi Ardo Krassi sõnul oli heitlus esikoha pärast väga tihe ning kestis viimaste minutiteni. „Terve hääletusperioodi vältel käis Stefani ja NÖEP’i vahel tihe heitlus esikoha nimel ja võitja selguski praktiliselt viimasel minutil. Lõpuks edestas NOËP Stefanit kõigest kahe häälega!“ lisas Krass.

2022. aasta EMA galal pälvis NOËP albumiga „No Man Is An Island“ aasta meesartisti, aasta popartisti, aasta debüütalbumi ning aasta albumi kategoorias võidu.

Foto: Apollo Kauplused

„Soovime NOËP’ile palju õnne võidu puhul ja loodame, et peagi rõõmustab Andres Kõpper oma fänne ning annab uue albumi „Move Your Feet“  välja ka füüsilisel kujul. Suurt rõõmu teeb ka hääletajate rohkus ning kindlasti saab parima muusikaalbumi hääletusest pikemaajalisem traditsioon,“ lisas Krass.

Rahvahääletuse paremusjärjestus:

  1. NOËP – No Man Is An Island
  2. Stefan – Hope
  3. Hunt – Nostalgia
  4. Lonitseera – Tapeet
  5. Reket – Palun Puhka
  6. Lõõtsavägilased (2022)
  7. Jüri Pootsmann – Suveööde unetus
  8. Rita Ray – A Life of Its Own
Head Uudised GoodNews