1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Riskijuhitiitli pälvis naiskodukaitse mobiilirakendus
Riskijuhitiitli pälvis naiskodukaitse mobiilirakendus

Riskijuhitiitli pälvis naiskodukaitse mobiilirakendus

Täna, 2. mail anti Tallinnas 14. korda toimunud riskijuhtimisfoorumil välja riskijuhitiitel, mille pälvis naiskodukaitse mobiilirakendus “Ole valmis!”.

Naiskodukaitse esinaise Airi Toomingu sõnul on “Ole valmis!” välja töötatud soovist anda hädaolukorras käitumise juhiseid edasi võimalikult paljudele inimestele. „Rakenduses on eluks vajalikke teadmisi erinevateks kriisijuhtumiteks, alates väiksematest isiklikest kriisidest, nagu näiteks metsas eksimine, kuni suuremate elutähtsate teenuste katkemise ja loodusõnnetusteni. Organisatsioonisiseselt on kogu selle info jagamiseks välja töötatud ohutushoiukursus, aga kahjuks ei suuda me kõiki Eesti inimesi vajaliku kiirusega koolitada,“ kommenteeris Tooming.

„Imetlusvääne, et üle sajaleheküljeline ellujäämisõpik on paigutatud mugavasse ja moodsasse nutikeskkonda,” sõnas foorumi ühe korraldaja Marsh & McLennan Baltikumi juht Mart Mere.

Aasta riskijuhi tiitliga tunnustatakse isikut või organisatsiooni, kes on riskijuhtimises näidanud üles silmapaistvaid tulemusi ja andnud märkimisväärse panuse ohutu elukeskkonna loomisse.  Varem on tiitli pälvinud Riigi Infosüsteemide Amet (2015), päästeamet (2016), politsei- ja piirivalveamet (2017) ja Elering (2018).

Tiitliga kaasneval auhinnatahvlil on kujutatud õnne- ja kaitsemärgina tuntud ruunimärki. „Ruunimärk annab raskes olukorras mehisust, otsustavust, visadust ja kehastab sihikindlust hoolimata takistustest,“ ütles Mere. Autahvli autoriks on arhitekt Liina Link.

Head Uudised GoodNews