1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna aasta linnakodaniku kandidaate saab esitada kuni pühapäevani
Tallinna aasta linnakodaniku kandidaate saab esitada kuni pühapäevani

Tallinna aasta linnakodaniku kandidaate saab esitada kuni pühapäevani

Tallinna aasta linnakodaniku konkursile saab kandidaate esitada kuni 1. novembrini. Seda saab teha linnavolikogu kodulehel www.tallinn.ee/aasta-linnakodanik oleva vormi kaudu.

„Konkursi eesmärk on tunnustada neid, kes on viimase aasta jooksul linnaelu edendanud, Tallinnale au ja kuulsust toonud või midagi erakordset korda saatnud. Linnast teevad linna ju eelkõige inimesed, kes seal elavad. Tublisid linnakodanikke tasub ja tuleb alati tunnustada. Aasta linnakodaniku kandidaate saavad esitada kõik soovijad: nii eraisikud kui ka organisatsioonid,“ lausus linnavolikogu esimees.

Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini 2020. Kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna linna registrijärgne elanik.

Tallinna linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu fraktsioonide esindajad (kas esimees või aseesimees). Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle novembri lõpus toimuval Tallinna linnavolikogu istungil. Lisaks aunimetusele saab aasta linnakodanik disainer Riho Luuse valmistatud klaasmeene, mille alusele on liimitud tükike Tallinna toomkiriku ligi 300 aasta vanusest vaskkatusest.

Head Uudised GoodNews