1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TARGALT INTERNETIS I Lastekaitse Liit koostas hariva advendikalendri
TARGALT INTERNETIS I Lastekaitse Liit koostas hariva advendikalendri

TARGALT INTERNETIS I Lastekaitse Liit koostas hariva advendikalendri

Lastekaitse Liit koostöös Rocca al Mare Kooli informaatikaõpetaja Mikk Oadiga on koostanud 7-12-aastastele lastele hariva advendikalendri, et pöörata tähelepanu nutiseadmete turvalisemale ja tervislikumale kasutamisele.

Foto: Freepik

Alates esimesest detsembrist kuni jõuludeni avaneb veebilehel advendikalendris iga päev üks uus aken, millest leiab nutiseadmete kasutamisega seotud kasuliku nipi koos huvitava ülesandega teemadel:

  • tervislik ekraaniaeg,
  • head paroolid,
  • turvaline suhtlemine ja postitamine,
  • piltide ja videote jagamine,
  • virtuaalne mina,
  • digikoristus jne.

„Lapsevanematena soovime oma lapsele parimat. Näiteks õpetame talle juba varakult turvalist käitumist liikluses ning seda, kuidas kodus ja koolis käituda. Samamoodi vajavad lapsed teadmisi ja juhendamist interneti ja nutiseadmete turvalisemaks ja oskuslikumaks kasutamiseks. Targalt internetis advendikalendrisse olemegi selleks kokku koondanud lapsele kasulikud diginipid koos 24 interaktiivse ülesandega, mille lahendamine ei võta aega kauem kui 15 minutit. Kutsume ka lapsevanemaid koos lapsega advendikalendrit avastama, nii muutume koos samm-sammult digipädevamaks,” sõnas Lastekaitse Liidu esindaja Kerli Valner.

Targalt internetis advendikalendrisse oleme koondanud lapsele kasulikud diginipid koos 24 interaktiivse ülesandega, mille lahendamine ei võta aega kauem kui 15 minutit.

Head Uudised GoodNews