1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. 20. juubelit tähistav festival Koolitants alustab täna
20. juubelit tähistav festival Koolitants alustab täna

20. juubelit tähistav festival Koolitants alustab täna

Foto: Egon Tintse
Foto: Egon Tintse

Eesti populaarseim ja suurima osalejate arvuga tantsufestival alustab täna maakondlike tantsupäevadega. Kokku toimub ajavahemikus 18. jaanuar- 15. veebruar kolmteist maakondlikku tantsupäeva.

Maakondlike tantsupäevade järel selguvad trupid, kes neljas piirkondlikus voorus tantsivad finaalipääsu nimel. Edasipääsejad valib välja kolmeliikmeline žürii.

Selleaastasesse põhižürisse kuuluvad: hip-hop tantsija ning koreograaf Ramon “Rammi” Paukson, kes tantsustuudioga Semiir on tulnud IDO tänavatantsuvõistlustel Euroopa meistriks ja kahekordseks maailmameistriks, Kristin Pukka, kes on Broadway Jazzi maaletooja Eestis ning Kärt Tõnisson, kes Zuga Ühendatud Tantsijate koosseisus on viimastel aastatel lavale toonud mitmeid auhinnatuid tantsulavastusi lastele.

Festival Koolitants 2014 toimub kolmes etapis: 13 maakondlikku vooru, 4 piirkondlikku vooru ning finaal, mis toimub 19. aprillil Nokia Kontserdimajas. Kolmeteistkümne maakondliku tantsupäeva jooksul astub lavale umbes 6000 tansijat ning laval näeb rohkem kui 600 tantsu kuues erinevas tantsukategoorias ning viies erinevas vanuseastmes.
Festivali kontserte juhib üle pika aja taas Marek Sadam alias N-Euro.

Lisainfot festivali kohta leiab Koolitantsu kodulehelt ning Facebooki lehelt. Festivali korraldab Eesti Tantsuagentuur.

20. juubelit tähistav festival Koolitants alustab täna

Head Uudised GoodNews