1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Artur Lemba 2000-eurose stipendiumi said muusikauurija ja pianistid
Artur Lemba 2000-eurose stipendiumi said muusikauurija ja pianistid

Artur Lemba 2000-eurose stipendiumi said muusikauurija ja pianistid

Kultuuriministeerium andis 19. veebruaril üle esimest korda Artur Lemba nimelised stipendiumid, mille laureaatideks osutusid muusikauurija Anna-Sophia Sevagin ning pianistid Johan Randvere ja Sven-Sander Šestakov.

Stipendiumit hakkab riik maksma helilooja autoritasudest, sest Lemba autoriõigused kuuluvad riigile. Stipendiumiga toetatakse heliloomingu, klaveri- ja muusikateaduse üliõpilaste tegevust, aga ka Lembaga seotud tegevuste uurimist. Ühe stipendiumi suurus on 2000 eurot. Lisaks annab Eesti Kontsert stipendiaadile kinkekaardi võimalusega külastada kuut vabalt valitud kontserti.

„Stipendiumiga ei kaasne kohustusi ega ootusi, vaid see on taas üks võimalus alustada midagi, mis seni on olnud ootel. Alustage juba täna,“ ütles kultuuriminister Indrek Saar.

Stipendiumi valikukomisjoni kuulusid Madli-Liis Parts, Margus Pärtlas, Mihkel Poll, Ivari Ilja, Helena Tulve ja Kristo Matson.

Artur Lemba (1885-1963) oli Eesti üks edukamaid kontsertpianiste. Lemba ooper „Sabina“ on selles žanris esimene teos eesti muusikas.

Head Uudised GoodNews