1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Corelli Music juhatab sisse 10. juubeliaasta
Corelli Music juhatab sisse 10. juubeliaasta

Corelli Music juhatab sisse 10. juubeliaasta

Corelli Consort Foto: Mait Jüriado
Corelli Consort
Foto: Mait Jüriado

Kontserdiagentuur Corelli Music soovib tänaseks kõigile kaunist muusikapäeva ning jätkab säravalt 10. juubeliaastat. Uue hooaja 2014/2015 avavad kaunid muusikalised tervitused Viinist meie imelistes arhitektuuripärlites Tartus ja Tallinnas. Pikaajalise muusikute vahetusprojekti raames pakub 14. oktoobril Tartu Linnamuuseumi ja 15. oktoobril Tallinna Õpetajate maja kaunites saalides pärleid Viini muusika kullafondist ansambel Concilium musicum Wien. Hooaja avakontserdid toimuvad koostöös Austria Suursaatkonnaga Tallinnas. 1.-2. novembril tähistab kontserdisari „Mõisaromantika“ nii hingedeaega kui ka isadepäeva kaunimates mõisates. Tuntud vanamuusikaansambli Rondellus esituses saab nautida südamlikku ja meeleolukat kava “Hingedeaeg isadega” keskaja ja renessansiaja muusikast Alatskivi lossis ja Kõltsu mõisas.

Rondellus  Foto: Maiken Staak
Rondellus
Foto: Maiken Staak

Alates 30. novembrist, 1. advendist algab aga kogu pika pühadeaja kestev jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal“, mille avakontserdiga tähistab Corelli Music maestro Hugo Lepnurme 100. sünniaastapäeva ja lõppkontsert alustab järgmise aasta pidusündmuse Maarjamaa 800 tähistamist. Jõulufestival toob publikuni erinevat kaunist muusikat jõuluootuseks, aastalõpuks ja uue aasta tervituseks kuni Kolmekuningapäeva ja õigeusu jõuludeni 5.-7.  jaanuaril. Esinevad Kristel Aer Metodisti kiriku Hugo Lepnurme mälestusorelil, Viljandi Pauluse kirikus Eesti Kammerkooride Liidu koorid ja Corelli Barokkorkestri solistid, Tartu ja Tallinna Jaani kirikutes solistid, segakoor K.O.O.R. ja Corelli Barokkorkester kavaga „TE DEUM“. Uue aasta esimestel päevadel sünnib uus täht klassikataevas – Estonian Cello Ensemble ning festivali lõpetab Jõhvi Mihkli ja Tallinna Toomkirikus ansambel Orthodox Singers. Dirigent suurvormide kontsertidel on Martin Sildos, kes sel nädalal toob Vanemuises esiettekandele Webberi „Ooperfantoomi“.

Mail Sildos Foto: Corelli Music / Olev Mihkelmaa
Mail Sildos
Foto: Corelli Music / Olev Mihkelmaa

Järgmine aasta 2015 on kuulutatud muusika-aastaks ning Corelli jätkab kõigi oma menukate kontserdisarjade ja festivalidega. Tulemas on „Toompea muusikasalongi“ ja „Mõisaromantika“ kontserdid paljude erinevate esinejatega, kellest põnevamad on Liisi Koiksoni ja Ardo Ran Varrese kava „Vaikne esmaspäev“ ning eesti uudisloominguga kontserdid Rein Rannapi ja Klavessiinisõprade Tsunftiga. Maarjamaa 800 kavas on oodata traditsioonilisi kontserte sarjas „Kirikupühad Maarjamaal“. Kogu aasta kestvat seeriat alustavad märtsis Palmipuudepühal Rahvusooper Estonia Poistekoor ja Corelli Barokkorkester, kes toovad publiku ette Purcelli „Oodi Püha Cecilia auks“. Sama teos kõlab ka rahvusvahelisel poistekooride festivalil juunis. Maikuu pakub taas muusikute vahetusprojektina kontserte Itaalias, Pergolesi kaunis „Stabat Mater“ ja noore eesti helilooja uudisteos kantakse ette nii Savonas kui ka Eestis. Ning suvel on tulemas taas heategevad kontserdid sarjas „Eesti mõisad 2015“ ja unikaalse formaadiga festival „Tallinna tornid“.

Hubased muusikasalongid, kaunimad mõisad ja Maarjamaa kirikud koos säravate muusikute ja ajaloohõngulise interjööriga ootavad teid. Naudi endiste aegade stiili ja elegantsi!

Head Uudised GoodNews