1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Dokumentaalfilm “Õlimäe õied” läheb mainekale Locarno filmifestivalile
Dokumentaalfilm “Õlimäe õied” läheb mainekale Locarno filmifestivalile

Dokumentaalfilm “Õlimäe õied” läheb mainekale Locarno filmifestivalile

Heilika Pikkovi täispikk dokumentaalfilm „Õlimäe õied“ valiti Šveitsis toimuva Locarno filmifestivali Semaine de la Critique võistlusprogrammi. 7.-17. augustini toimuval 66. Locarno filmifestivalil toimub „Õlimäe õied“ rahvusvaheline esilinastus.

Šveitsi filmiajakirjanike poolt kureeritav Semaine de la Critique programm loodi Locarno filmifestivali juurde 1990. aastal ja on pühendatud väljapaistvatele dokumentaalfilmidele. Igal aastal valitakse programmi 7 täispikka dokumentaalfilmi, mis lisaks linastustele saavad ka põhjaliku kajastuse.

Locarno filmifestival on tähtsuselt Cannes‘i, Berliini ja Veneetsia festivalide järel üks olulisemaid A-klassi filmifestivale Euroopas. Seni on Eesti filmidest sinna valitud vaid mängufilme.

Koostöös Locarno festivaliga tuleb novembrikuus „Õlimäe õied“ välja Zürichi kinos Xenix. Eestis saab filmi lähiajal näha veel Vene Filmi Päevadel Peipsi ääres ambulARTooriumi kunstimajas.

„Õlimäe õied“ tootjafirma Silmviburlane on oma uue arenduses oleva dokumentaalfilmi projektiga „Alasti Bakuus“ (režissöör Arzu Gulijeva) valitud osalema ka Locarno kaastootmisprogrammis Open Doors.

9. mail esilinastunud ja kinno rohkelt publikut toonud „Õlimäe õied“ võeti üles kahe aasta vältel Õlimäe Issanda Taevaminemise kloostris Jeruusalemmas ning räägib tundliku loo 82-aastasest Eesti nunnast ema Ksenjast.

Head Uudised GoodNews