1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Eesti ja Ukraina allkirjastasid koostöömemorandumi noortevaldkonnas
Eesti ja Ukraina allkirjastasid koostöömemorandumi noortevaldkonnas

Eesti ja Ukraina allkirjastasid koostöömemorandumi noortevaldkonnas

Foto: Ukraina pressiteenistus

Eesti ja Ukraina ministeeriumid allkirjastasid president Kersti Kaljulaidi Ukraina visiidi käigus koostöömemorandumi noortevaldkonnas. Memorandumi abil on soov tugevdada senist pikaaegset koostööd ja panna alus uute väljakutse lahendamisele.

Koostöömemorandum sõlmiti Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Ukraina Noorte- ja Spordiministeeriumi vahel. Ukraina noorte- ja spordiministri Igor Zhdanovi sõnul on allkirjastamine oluline verstapost Ukraina ja Eesti suhete arendamisel ning Ukraina-Euroopa integratsiooni edendamisel. “Ma olen kindel, et koostöös Eesti kolleegidega saavutame häid tulemusi noortevaldkonna arengus, luues uusi võimalusi noortele ja suurendades koostööd mõlema riigi valitsusväliste organisatsioonide vahel,” märkis Zhdanov.

Ma olen kindel, et koostöös Eesti kolleegidega saavutame häid tulemusi noortevaldkonna arengus, luues uusi võimalusi noortele ja suurendades koostööd mõlema riigi valitsusväliste organisatsioonide vahel. – Zhdanov

Tiheda koostöö toetamiseks võõrustas Eesti Noorsootöö Keskus selle aasta aprillis Ukraina noortevaldkonna 16-liikmelist delegatsiooni, kelle seas oli ka Ukraina Noorte- ja Spordiministeeriumi aseminister Oleksandr Yarema. Visiidi eesmärk oli anda ülevaade rahvusvaheliselt tunnustatud Eesti noortepoliitikast ja noorsootöö korraldusest. Kohtumiste käigus tutvustati Ukraina huvidest lähtuvalt noorsootöötajate koolitust, tasemeõppe võimalusi ja kutsestandardit. Samuti jagati noorte osaluse ja ettevõtlikkuse parimaid praktikaid, et toetada noorsootöötajate koostöökohti.

Eesti Noorsootöö Keskuse direktor Edgar Schlümmer lausus, et allkirjastatud memorandum on osa moraalse kohustuse täitmisest, mida Eesti noortevaldkond on enda peale võtnud – tutvustada oma parimaid saavutusi ning aidata kaasa noortest hoolivamale poliitikakujundusele ja kvaliteetse noorsootöö arengule rahvusvahelisel tasandil.

Pärast koostöömemorandumi allkirjastamist 22. mail osalesid Eesti Noorsootöö Keskuse asedirektor Kaur Kötsi ja Eesti Avatud Noortekeskuste Ühenduse juhatuse liige Merlis Pajustik Ukraina II rahvusvahelisel noortekeskuste foorumil „Algatustest tegudeni“, kus nad tutvustasid Eesti noortekeskuste tööd ja noorsootöö korraldust. Foorumil osalesid lisaks ka eksperdid Armeeniast, Leedust, Iirimaalt ning mitmetest Euroopa tasandi organisatsioonidest.

Kötsi sõnul annab koostöö Ukrainaga võimaluse jagada häid Eesti praktikaid, kuid samal ajal saada ka kasulikku tagasisidet, mille abil Eesti noorsootööd veelgi edukamalt ellu viia.

Head Uudised GoodNews