1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti noored teenisid Euroopa kutsemeistrivõistlustel kolm medalit
Eesti noored teenisid Euroopa kutsemeistrivõistlustel kolm medalit

Eesti noored teenisid Euroopa kutsemeistrivõistlustel kolm medalit

30. septembri hilisõhtul saabusid noored meistrid Budapestis toimunud Euroopa kutsemeistrivõistlustelt EuroSkills 2018 koju kolme kutsemeisterlikkuse medaliga. Tugevas konkurentsis teenisid suure tunnustuse restoraniteenindaja Demi Kivilo ning rätsepad Elen Tatrik ja Minni Meisterson.

Budapestis kohapeal viibinud SA Innove hariduse agentuuri juhi ja rahvusvaheliste kutsemeistrivõistluste tehnilise delegaadi Tanel Oppi sõnul olid võistlused väga hästi korraldatud ja konkurents järjest tihedam. „Eesti võistlejatel läks hästi, tulime koju kolme meisterlikkuse medaliga kahelt võistlusalalt. Mitmel meie võistlejal jäi sama tulemuse saavutamisest puudu ainult mõni punkt. Riikide keskmiste punktisummade võrdluses andis tänavune sooritus Eestile koha keskmiste seas. Eespool näiteks Soomest ja Saksamaast,“ rääkis Oppi.

Euroskillsil kohal käinud haridus- ja teadusminister Mailis Repsi sõnul näitavad Euroskillsi tulemused, et Eesti kutsehariduse üle tasub uhke olla. „Kõik meie noored näitasid, et on samal tasemel maailma parimatega, mis tähendab, et meie kutsekoolidest saab suurepärase hariduse ja hea ettevalmistuse tulevikuks.“

Kutsemeisterlikkuse medaliga pärjatakse võistlejaid, kes saavutavad vähemalt 700 punkti. 11 võistlusalast oli Eesti tänavu esimest korda kutsemeistrivõistlustel väljas rätsepa ja vastuvõtuadministraatori erialaga. Rätsepa erialal kogusid võistlejad Elen Tartik (Tallinna Tööstushariduskeskus) ja Minni Meisterson (Tallinna Tehnikakõrgkool) 783 punkti ja pälvisidki sellega kutsemeisterlikkuse medalid. Neidude juhendajaks oli Diana Tuulik (Tallinna Tehnikakõrgkool). Sama medali sai 700 punktiga ka restoraniteenindaja Demi Kivilo (Rakvere Ametikool), kelle juhendajaks oli Euroopa võistluste ekspert restoraniteeninduses, Tiiu Parm.

Kokku esindas Eestit võistlustel 14 noort meistrit 11 võistlusalal:

Jaagup Susi (Tartu Kunstikool) – graafiline disainer
Liisa Meidla (Tallinna Teeninduskool) – vastuvõtuadministraator
Markus Pärn (Tartu Kutsehariduskeskus) – kokk
Demi Kivilo (Rakvere Ametikool) – restoraniteenindaja
Elen Tatrik (Tallinna Tööstushariduskeskus) ja Minni Meisterson (Tallinna Tehnikakõrgkool) – rätsepate paarisvõistlus
Reini Tammeorg ja Gen Lee (Tartu Kutsehariduskeskus) – IT-spetsialist
Maris Paas (Räpina Aianduskool) – florist
Joost Podekrat (Rakvere Ametikool) – plaatija
Riko Lorber (Tallinna Kopli Ametikool) – siseviimistleja
Markus Vainu ja Ilmar Jürisaar (Räpina Aianduskool) – maastikuehitajate paarisvõistlus
Aivo Alas (Kuressaare Ametikool) – sõiduautotehnik

Kuuendad üle-euroopalised võistlused EuroSkills 2018 toimusid 26.-28. septembrini Budapestis, kus 40 võistlusalal osales ligi 600 noort 28 riigist üle Euroopa. Eesti on osalenud üle aasta toimuval EuroSkillsil alates 2007. aastast.

Head Uudised GoodNews