1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Facebooki hääletusnupp jõudis pühapäeval 368 tuhande eestlaseni
Facebooki hääletusnupp jõudis pühapäeval 368 tuhande eestlaseni

Facebooki hääletusnupp jõudis pühapäeval 368 tuhande eestlaseni

FacebookSuhtlusvõrgustik Facebook kuvas pühapäevasel valimistepäeval Eesti kasutajate uudisvoos hääletusnuppu “Olen hääletaja”, mis jõudis 368 tuhande eestlaseni. Ligi 30 tuhat hääletajat jagasid teistega oma hääletamiskogemust.

Facebooki Ida- ja Kesk-Euroopa avaliku poliitika juhi Gabriella Csehi sõnul oli tervitatav Eesti parlamendivalimiste aktiivsus. “Viimastel aastatel on traditsioonilised piirid valijate ja poliitikute vahelises suhtlemises muutunud tormilise kiirusega tänu sotsiaalmeedia arengule, seega on ka internetivõrgustike roll valimistulemuse ning -aktiivsuse saavutamisel muutumas üha tähtsamaks,” märkis Cseh. “Oluline on, et suhtlus poliitikute ja valijate vahel ei jääks vaid valimiste-eelsesse aega, vaid jätkuks suhtlusvõrgustike kaudu aktiivse dialoogi vormis ka valimistevahelisel perioodil,” lisas Cseh.

Facebook aitas Eesti valijatel näidata oma osalemist 1. märtsi parlamendivalimistel. “Olen hääletaja” nuppu nägid kõik Facebooki kasutajad Eestis nii oma lauaarvutites kui mobiiltelefonides suhtlusvõrgustiku lehe ülaservas. Nupu eesmärk oli tuletada meelde valimiste päeva ning jagada teiste Facebooki kasutajatega teavet oma kodanikukohuse täitmise kohta.

Head Uudised GoodNews