1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kadri Simson soovib paremat lennuühendust Pärnuga
Kadri Simson soovib paremat lennuühendust Pärnuga

Kadri Simson soovib paremat lennuühendust Pärnuga

kadri_simsonKeskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson leiab, et otselennud Pärnu soodustaks kogu Lääne- Eesti ettevõtluskeskkonda, kuid praegu on rahvusvaheliselt kuurortlinnana tuntud Pärnu olukorras, kus ühendused ei vasta turistide ootustele.

Simson esitas majandus-ja taristuminister Urve Palole kirjaliku küsimuse, mida ministeerium plaanib lennuühenduse taastamiseks teha ning milline roll on Pärnu lennujaamal riiklikes arengudokumentides.Ta juhtis tähelepanu asjaolule, et transpordi arengukava lennuühendusi puudutavates osades ei ole Pärnut mainitud.

Kuigi arengukavas ei viidata Pärnu lennujaama arendamise vajalikkusele, on sellelaadne lubadus Pärnu linna koalitsioonilepingus aastateks 2013-17, mis kinnitab, et linn taotleb jätkuvalt Pärnu lennujaama rekonstrueerimist, kirjutab Simson.

Samuti on koalitsioonipartner reformierakond oma valimisprogrammis lubanud muuta Pärnu lennujaama aastaks 2020 regulaarlendude sihtkohaks ning arendada Pärnu lennujaama Euroopa Liidu fondide abil regulaarlendudeks sobivaks.

Simson küsib ministrilt ka, mida tuleb Pärnu linnal teha, et taastataks turistide vedu sealsetesse SPA-desse Pärnu lennujaama kaudu. Tema sõnul puudub SPA-teenuse tarbijate koduriigi ja sihtkoha vahel korralik ja mugav transpordiühendus. Mugav otselennuvöimalus soodustaks oluliselt nii Pärnu kui ka kogu Lääne-Eesti ettevõtluskeskkonda.

Head Uudised GoodNews