1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Keila raudteejaamas sai täna kuulata puhkpillikontserti
Keila raudteejaamas sai täna kuulata puhkpillikontserti

Keila raudteejaamas sai täna kuulata puhkpillikontserti

Fotod: Valdur Vacht

Eriline kontsertidesari “Teekond” rõõmustas täna keskpäeval kuulajaid Keila raudteejaamas, kus puhkpillikvintett Estica üllatas nii kontserdi ootamatu asukoha kui ka tuntud eesti heliloojate loominguga.

Kontsert läks täismajale ning paljud muusikahuvilised ei mahtunud raudteejaama äragi.

Kontserdisarja “Teekond” projektijuhi Sigrit Vaiksaare sõnul on raudteed ajalooliselt väga olulised paigad ning millal neile veel tähelepanu pöörata, kui mitte aastal, mil Eesti tähistab oma 100. sünnipäeva. ” Meie eesmärk oli ja on viia “Teekond” võimalikult erinevatesse piirkondadesse ning rääkida erinevate raudteejaamade lugusid. Kuna raudtee on Keila arengu mõttes olnud väga oluline, – selle rajamine tõi Keila arengusse kaasa suure pöörde – soovisime kindlasti ka Keilasse jõuda. Suur rõõm on näha, et Keila raudteejaam on tänini tore kogunemispaik, mis elanikele ja linnakülalistele heameelt valmistab,” tõi Vaiksaar välja Keila olulisuse liikumise sõlmpunktina.

Kontserdisari “Teekond” toob eesti heliloojate suurepärase loomingu inimesteni ootamatutes paikades ehk raudteejaamades üle Eesti. Eriline muusikasündmus sümboliseerib nii Eesti Vabariigi kui ka eesti muusika arengu, kasvamise ja täiustumise teekonda läbi aja ja ruumi. Ühe uudisteosena esitati Pärt Uusbergi regilauludest inspireeritud lugu “Aegade tagant kostub…”, mida autor ka ise esimest korda avalikul esitamisel kuulamas oli.

Täna Keila raudteejaamas toimunud kontserdil esitas puhkpillikvintett Estica erilise muusikaprojekti raames vaid eesti heliloojate loomingut, sealhulgas Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks loodud uudisloomingut. Estica koosseisus rõõmustasid kuulajaid Anna Kelder (flööt), Heli Ernits (oboe), Helena Tuuling (klarnet), Meelika Mikson (metsasarv), Rene Sepalaan (fagott).

EV 100 muusikaprogrammi kuuluva üle-eestilise kontserdisarja „Teekond“ raames annavad 8. juulini puhkpillikvintetid Estica ja Vanemuise Kvintett kokku 14 kontserti üle Eesti erinevates raudteejaamades.

Head Uudised GoodNews