1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kersti Kaljulaid: Eesti hindab kõrgelt Euroopa Piiri- ja Rannikuvalveameti tegevust EL-i välispiiri turvalisuse tõstmisel
Kersti Kaljulaid: Eesti hindab kõrgelt Euroopa Piiri- ja Rannikuvalveameti tegevust EL-i välispiiri turvalisuse tõstmisel

Kersti Kaljulaid: Eesti hindab kõrgelt Euroopa Piiri- ja Rannikuvalveameti tegevust EL-i välispiiri turvalisuse tõstmisel

Fotod: Mattias Tammet, Vabariigi Presidendi Kantselei

„Eesti hindab kõrgelt Euroopa Piiri- ja Rannikuvalveameti (Frontex) tegevust EL-i välispiiri turvalisuse tõstmisel ja oleme selleks saatnud appi ka oma inimesi ja tehnikat,“ ütles president Kersti Kaljulaid eile Kreekas Pireuse sadamas Frontexi staapi külastades.

Välispiiride valvamine on rändepoliitika nurgakivi

President Kersti Kaljulaid ütles Frontexi sidebüroo juhi Grigorios Apostolouga kohtumise eel, et välispiiride valvamine on rändepoliitika nurgakivi ja Frontexil on selles võtmeroll.

Eesti kogemuse jagamine

Eesti elanikkonna suurust arvestades on Eesti Frontexisse suurimaid panustajaid nii PPA ametnike kui piirivalvetehnikaga, aga oleme alati valmis kaasa mõtlema, mida veel teha saaksime. „Võime jagada Eesti kogemust erinevate andmebaaside ja infosüsteemide ristkasutamisel,“ tõi president Kaljulaid näite.

Viimasel kolmel aastal on Politsei- ja Piirivalveameti inimesed osalenud ca 80 ühisoperatsioonil, läbi aastate on suurimad neist toimunud ja jätkuvad Kreekas, Itaalias ja Bulgaarias.

Euroopa Piiri- ja Rannikuvalve Amet aitab ELi liikmesriikidel ja Schengeni lepinguga liitunud riikidel oma välispiire hallata ja ühtlustada piirikontrolli. Eesti riigipea külastas Frontexi staapi 2-päevase ametliku Kreeka visiidi raames ja saabub tagasi Eestisse täna hilisööl.

Head Uudised GoodNews