1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kultuuriministeerium ootab väärtfilmilevi programmi taotlusi 19. aprillini
Kultuuriministeerium ootab väärtfilmilevi programmi taotlusi 19. aprillini

Kultuuriministeerium ootab väärtfilmilevi programmi taotlusi 19. aprillini

Kultuuriministeerium ootab 19. aprillini väärtfilmilevi programmi taotlusi. Programmi eesmärk on toetada väärtfilmide levikut Eestis ja seeläbi suurendada vaatajate valikuvõimalusi ja laiendada publiku silmaringi.

Väärtfilmilevi programmist saab taotleda toetust filmide levitamiseks, mis kommertskinode programmis vähese kasumlikkuse tõttu ekraanile ei jõua, kuid millel on oluline roll publiku kasvatajana. Näiteks dokumentaalfilmid, arhiivifilmid, pärandina käsitletavaid filmid jne.

Väärtfilmi programmist toetatakse ka filmide näitamist lastele ja noortele, mis tagab seeläbi järjepidevuse hariduse ja filmikunsti vahel. Lisaväärtusena hinnatakse taotluse puhul seda, kui taotluses esitatud filmiprogrammi kavas on Europa Cinema märgist kandvate filmifestivalide programmis osalenud filmid või MEDIA programmi automaatse kinolevi toetusskeemi alt toetatud filmid.

Taotlusele lisatud filmiprogramm peab koosnema soovitavalt üle 50% Euroopa ja Eesti filmidest, kusjuures 70% peaksid olema filmid, mis linastuvad 12 kuu jooksul pärast kodumaa esilinastust. Soovitavalt on 20% programmist laste- ja noorte filmid, millele lisandub eriprogrammide korraldamine ja läbiviimine.

Toetust saavad taotleda kõik juriidilised isikud ja füüsilisest isikust ettevõtjad, kelle põhitegevus on väärtfilmiprogrammide näitamine või väärtfilmide levitamine ning kelle tegevus lähtub Europa Cinemas programmi tingimustest. Taotleja peab tegelema väärtfilmide näitamisega tervikprogrammi alusel, mitte projektipõhiselt.

Kultuuriministeerium eraldab sel aastal väärtfilmilevi programmi tarbeks kokku 245 000 eurot.

Head Uudised GoodNews