1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Lapsi oodatakse vaatama lavastust „Muinasjutt kuldsest kalakesest”
Lapsi oodatakse vaatama lavastust „Muinasjutt kuldsest kalakesest”

Lapsi oodatakse vaatama lavastust „Muinasjutt kuldsest kalakesest”

Märtsikuus saab Tallinna Keskraamatukogus näha Puškini tekstile ja Chopini muusikale loodud lavastust “Muinasjutt kuldsest kalakesest”.

Tasuta etendused toimuvad 2., 9., 16. ja 30. märtsil algusega kell 14.

Lisaks lavastaja Allan Kressile on etenduse valmimisega seotud tõlkija Kalju Kangur, kunstnik Jana Wolke, liikumisseadja Ülle Toming, ja muusikalised kujundajad Indrek Tamm ning Allan Kress.

Kui Puškin 1833. aastal “Kuldkalakese” kirjutas, valitses kirjanduses ja muusikas romantism. Etenduses küsitakse, kas paljud inimlikud soovid – Miks ikkagi eit tahtis nii väga lossi!? Ilusaid riideid? Valitsejannaks? Miks armastati kaunist muusikat? Valssi? on nüüd, 21. sajandil samasugused kui toona? Oma sõna saavad sekka öelda ka lapsed.

Lavastaja Allan Kressi sõnul on lavastus juba saanud lastelt heakskiidu, sest väikeste vaatajate arvates on tegemist tavalisest hoopis teistsuguse lasteetendusega.

„Klassikalised autorid ja teosed, värssmuinasjutt, mis on arusaadav ja tekitab ilmselt pigem julgust luule vastu, otsesuhtlus publikuga, muusika elavas esituses – kõik see on omane etendusele „Muinasjutt kuldsest kalakesest,” iseloomustab lavastaja etendust.

Oodatakse lapsi vanuses 3-11 aastat. Etenduse pikkus on 35 – 40 minutit.

Head Uudised GoodNews