1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Linn autasustab olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende juhendajaid
Linn autasustab olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende juhendajaid

Linn autasustab olümpiaadidel edukalt osalenud õpilasi ja nende juhendajaid

Foto: Olympiaadid.haridus.ee

Kolmapäeval kell 14.00 toimub Lillepaviljonis 2012/13. õppeaastal ülelinnalistel ja -riigilistel olümpiaadidel edukalt osalenud Tallinna õpilaste ja nende juhendajate-õpetajate autasustamine. Autasu saab 193 õpilast ja 133 juhendajat-õpetajat.

Käesoleval õppeaastal toimusid ülelinnaliste olümpiaadide kooli- ja piirkonnavoorud 18 õppeaines, kokku osales seal 9501 õpilast. Üleriigilised olümpiaadid  toimusid 25 erinevas õppeaines. Tallinna koole esindas seal 470 õpilast, kes saavutasid kokku 139 auhinnalist, sh 41 esimest kohta.

Parimate hulgas on taas ka need õpilased, kes juba eelmisel aastal osalesid edukalt rahvusvahelistel olümpiaadidel: Mette-Triin Purde (Tallinna Prantsuse Lütseum, 12. kl),  Aleksandra Jartseva (Tallinna Tõnismäe Reaalkool, 12. kl) ja Kristjan Kongas (Vanalinna Hariduskolleegium, 9. kl), Tallinna Reaalkooli õpilased Jaan Toots, Märt Belkin, Sandra Schumann, Andres Erbsen, Janno Veeorg ja Uku Erik Tropp (12. kl),  Maria Krajuškina ja Uku-Kaspar Uustalu (11. kl), Joonas Kalda ja Oskar Voldemar Lahesoo (10. kl), Hanna Ingrid Nurm, Oliver Nisumaa ja Hanna Britt Soots (9. kl) ning Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilased Tiit  Hendrik Piibeleht (11. kl) ja Timothy Henry Charles Tamm (12. kl).

Üleriigiliste olümpiaadide edukaimad läbivad treeninglaagrid ja täiendavad võistlused, mille alusel komplekteeritakse Eesti koondised rahvusvahelistele olümpiaadidele. Eesti õpilased on rahvusvahelistel olümpiaadidel aastaid heade ja väga heade teadmistega silma paistnud. Eelmisel õppeaastal hinnati Tallinna õpilaste teadmisi seal kaheksa kuld-, seitsme hõbe- ja üheksa pronksmedaliga. Sel õppeaastal osaleb Eesti koondis 11 rahvusvahelisel olümpiaadil, kõigil neil ka Tallinna õpilased.

Eestis korraldatakse olümpiaade alates 1953. aastast, kogu maailmas on need toimunud aga juba 119 aastat.

Info olümpiaadide kohta http://olympiaadid.haridus.ee

Head Uudised GoodNews