1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Sõjamuuseum Viimsis ootab tasuta perepäevale
Sõjamuuseum Viimsis ootab tasuta perepäevale

Sõjamuuseum Viimsis ootab tasuta perepäevale

canteen-653480-mViimsis asuvas Eesti Sõjamuuseumis toimub pühapäeval perepäev, kui muuseumil on külas ka kaitseväelased.

Eesti Sõjamuuseum on alates tänavusest aastast avatud ka pühapäeviti ja sel puhul toimubki 4. jaanuaril perepäev, mille käigus on erinevas vanuses inimestel võimalus saada huvitavaid teadmisi sõjajaloost ning osaleda mitmetes tegevustes tegevuseks.

Sõjamuuseumi muuseumipedagoogi Kristina Madisson-Lahe sõnutsi on perepäeva eesmärk pakkuda kvaliteetset ja mitmekülgset vaba aja veetmise võimalust nii lastele kui ka täiskasvanutele. “Külla oleme palunud kaitseväelase, kes tutvustab huvilistele maskeerimise meetodeid ning lastele on võimalik lasta teha kamuflaaži näomaalinguid. Lisaks toimub rinnamärkide valmistamise töötuba ja mängida saab koguperemängu “Eesti ja sõda”, rääkis Madisson-Lahe.

Perepäevale tulijatel palub muuseum võimalusel kaasa võtta kelgud, sest sõjamuuseumi juures on korralik kelgumägi.

Toimuvad giidide juhitud ekskursioonid püsiekspositsiooni ja ajutiste näitustega tutvumiseks ning musitseerib pianist Margus Kappel. Avatud on ka muuseumikohvik “Maria juures“. Lisaks püsiekspositsioonile on muusuemis avatud fotonäitus „10 aastat NATO-s“ Eesti Kaitseväe aastatel 2004-2014 ning näitus „Põhja pojad“, mis kajastab Soome vabatahtlike võitlejate osalemist Eesti Vabadussõjas aastatel 1918 – 1920.

Head Uudised GoodNews