1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tartus toimub rahvusvaheline balletikoolide galakontsert
Tartus toimub rahvusvaheline balletikoolide galakontsert

Tartus toimub rahvusvaheline balletikoolide galakontsert

balletigala22. veebruaril 2014 kell 17 toimub Vanemuise Kontserdimajas rahvusvaheline balletikoolide galakontsert “Kauni kunsti hoidja”.

Mahukas 3-osalises kavas on laval variatsioonid ja katkendid klassikalistest ballettidest, originaalnumbrid, neoklassika ja modern. Peategelastena tantsivad suured ja väikesed talendid partnerkoolidest Eestist, Lätist, Soomest, Norrast ja Itaaliast ning Ida Tantsukooli õpilased.

“Mul on eriti hea meel nende lõpetajate üle, kellest on saanud juba lavaküpsed tantsijad ja kes tulevad kunstnikena meie pidupäevale esinema,” ütles Alla Lilleorg, klassikalise tantsu õpetaja ja Ida Tantsukooli kunstiline juht.

“Triinu Leppik lõpetas kooli esimese lennu 2006. aastal ja tantsib 7. hooaega Eesti Rahvusballeti trupis Estonia teatris,” tutvustas Alla oma endisi õpilasi.

“Teise lennu (2010) vilistlane Kersti Kuuse tuleb esinema Vanemuise balletitrupi liikmena ja Margot Seesmaa esimesest lennust saabub Londonist, kus jätkab õpinguid moderntantsus. Kolmanda lennu (2013) lõpetaja Ketlin Oja jätkab õpinguid Tallinna Balletikoolis,” lisas ta.

Galakontserti korraldava MTÜ Arabesk juhatuse liige ja Ida Tantsukooli juhataja Tiit Lilleorg sõnas, et koolide ühiskontserdid Tartus on traditsioon, mida on hoidnud peatselt 20-aastaseks saav Ida Tantsukool.

“Õpilaste osavõtt ja edukas esinemine rahvusvahelistel balletikonkurssidel on suurendanud huvi meie kooli tegevuse vastu. Ühisel kontserdil soovime jagada meie pühendumust maailma kauneimale kunstile,” lisas Lilleorg.

Galakontserdiga tähistab Ida Tantsukool oma 20. sünnipäeva.

Head Uudised GoodNews