1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Toimub Women Political Leaders tippkohtumine
Toimub Women Political Leaders tippkohtumine

Toimub Women Political Leaders tippkohtumine

Foto: Pixabay

Leedu pealinnas Vilniuses toimuval Women Political Leaders tippkohtumisel vahetab üle 200 naispoliitiku ligi 90 riigist kogemusi naiste mõjukuse suurendamisest poliitikas.

Riigikogu naisteühenduse esinaine Liisa Oviir kutsus oma sõnavõtus üles suurendama pingutusi, et tõsta teadlikkust soolise võrdõiguslikkuse kasust. „Me peame kolmekordistama oma pühendumust, et kasvatada jõupositsioonidel naiste hulka. Aga me ei saa seda teha üksinda. Peame kaasama ka mehi nii aruteludesse kui ka tegudesse, sest soolisest võrdõiguslikkusest võidavad kõik,“ ütles Oviir.

Me peame kolmekordistama oma pühendumust, et kasvatada jõupositsioonidel naiste hulka.

6.-8. juunil Vilniuses toimuval konverentsil osalevad ka Riigikogu naisteühenduse aseesinaine Terje Trei ja Riigikogu liige Marianne Mikko.

Women Political Leaders Global Forum on üleilmne naispoliitikute võrgustik, mille missioon on suurendada poliitikas osalevate naiste arvu ja mõjukust. Tänavune tippkohtumine pealkirjaga „It’s about time! 100 reasons to act!” („On aeg! 100 põhjust tegutseda!“) toimub sel aastal 100. sünnipäeva tähistanud Leedus, sest tänavu möödub 100 aastat ka Leedus naistele valimisõiguse andmisest.

Tippkohtumise patroon on Leedu president Dalia Grybauskaitė, ettekannetega esinesid teiste seas endine Uus-Meremaa peaminister Helen Clark, Malta president Marie-Louise Coleiro Preca, Panama asepresident Isabel Saint Malo de Alvarado ja üleilmse küberruumi stabiilsuse komisjoni juht Marina Kaljurand.

Head Uudised GoodNews