1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TUNNUSTA HEAD ISA! Valga maavalitsus ootab maakonna aasta isa kandidaate
TUNNUSTA HEAD ISA! Valga maavalitsus ootab maakonna aasta isa kandidaate

TUNNUSTA HEAD ISA! Valga maavalitsus ootab maakonna aasta isa kandidaate

Valgamaa aasta isa 2015 Vahur Lääts perega
Valgamaa aasta isa 2015 Vahur Lääts perega

Valgamaa aasta isa aunimetus antakse isale, kes on tubli perekonnapea ja lapsevanem, kes on laste kasvatamisel eeskujuks teistele ning kes paistab silma ka ühiskondlikus tegevuses. Aunimetuse eesmärk on väärtustada isadust ning isa rolli perekonnas.

Kandidaadina võib üles seda valgamaalase, kelle perekonnas kasvab või on üles kasvanud vähemalt kaks tublit last. Aasta isa kandidaate võivad esitada kõik: üksikisikud, organisatsioonid, omavalitsused, asutused, kodanikuühendused, firmad jne.

Avaldused, kus on ära märgitud kandidaadi ees- ja perenimi, elukoht, töökoht, amet, laste arv, nende vanused ja nimed ning kandidaadi lühike elukäik koos põhjendusega, tuleb saata aadressile info@valga.maavalitsus.ee  või postiaadressile Kes 12, Valga 68203. Vastava ankeedi leiab maavalitsuse kodulehelt.

Valgamaa aasta isa kuulutatakse välja 9.novembril Valga Kultuuri- ja huvialakeskuses toimuval üritusel „Kaunimad aastad”, mille raames toimub ka austamisgala maakonna abielupaaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat.

Valgamaa aasta isa tiitlit on maavalitsus andnud välja 2014. aastast. 2014 sai aasta isaks Aleksander Zemskov ja 2015 pälvis tunnustuse Vahur Lääts Tõrvast.

Aasta isa valib Valgamaa aasta ema ja isa komisjoni ning tunnustusürituse korraldab Valga maavalitsus.

Head Uudised GoodNews