1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. VAATA VIDEOT! Jaagup Tuisk TTV saates Suvemiks: Usun saatusesse!
VAATA VIDEOT! Jaagup Tuisk TTV saates Suvemiks: Usun saatusesse!

VAATA VIDEOT! Jaagup Tuisk TTV saates Suvemiks: Usun saatusesse!

JaagupTuiskFilmi- ja laulumaailma fännid hoiavad kindlasti pöidlad peos, kui kuulevad nime Jaagup Tuisk. Küll alles verinoor, kuid juba täitsa tegija, jõuab loodetavasti lootustandva multitalendi  nimi tulevikus läbi joosta väga ja väga paljudest tegemistest. Kui ettevõtlikkust jagub nagu siiamaani, siis polegi muud, kui jätkuvas voolus tähtede poole! Mida saame enamat tahta, kui soovida, et kõik tema unistused täituksid.

Jaagup, sa oled üks 13-aastane poiss, kes on käinud juba laulutuuril koos Kristjan Kasearuga ja Uku Suvistega …

Õige!

Oled käinud ka saates Laulupealinn koos Koit Toomega. Lisaks on sul päris enda produktsioonifirma ja tegeled miljoni muu asjaga. Kuidas üks 13-aastane poiss seda kõike on jõudnud teha?

Ma ei mõtle nii palju ette. Lihtsalt teen ja proovin kõike jõuda. Muidugi jäävad ju mingid asjad, mida väga teha tahaksin, ka tegemata, kuid samas kõike seda, millega tulen välja, jõuan väga hästi.

Kuidas tuli sinu ellu laulmine, kuidas tulid need tuurid ja peale selle ka filmindus?

Usun saatusesse. Hakkasin laulma juba 3-aastaselt ja selles ei olnud mul endal mitte mingisugust sõnaõigust. Ma ei osanud siis veel arvatavasti kuigi palju rääkidagi, aga kui seda teed pidi läksin Kaari Sillamaa noorte muusikaliteatrisse, sain võimaluse laulda kontserdil koos Koit Toomega. Kuna laulsin Koit Toomega, tekkis võimalus osaleda saates Laulupealinn. Sealt omakorda teadis mind Uku Suviste ja nii sain omakorda kontserttuurile temaga ja Kristjan Kasearuga. Kõik on omavahel seotud.

Aga kuidas tuli sinu ellu filmindus, sest ka sellega tegeled üksjagu tõsiselt?

Jaa, filmindusega oli ka üks selline lugu, et muusikaliteatris käies viidi suviti läbi filmilaagreid, kus vändatakse filme kokku. Sealt arvatavasti selle pisiku saingi, sest mulle hakkas asi nii meeldima, et otsustasin sellega edasi tegeleda.

Ütled, et mõndagi ei jõua teha. Lähed kohe 7ndasse klassi. Kas kõige kõrvalt kooli ikka jõuad?

Ikka jõuan. Õpin viitele, seega on kõik väga hästi.

Sul on oma produktsioonifirma Jaks Studios. On sul filme parasjagu ees või teed esialgu ikka väiksemaid klippe?

Hetkel on käsil suurem projekt – Doomino, mida saab ka veebilehelt hooandja.ee toetada. See koht on mõeldud projektide toetuseks. Mainitud projekti tutvustav video on seal üleval. Nüüd olengi tegelenud filmindusega kaks ja pool aastat vähe tihedamalt ja eks alguses tegingi selliseid väiksemaid klippe, ütleme 10ne minutilisi, mis olid siis ka rohkem enda lõbuks.

Selle kahe ja poole aasta jutu pealt läheks üle Kahe ja poole mehe tuuri jutule, kus käisid Kristjan Kasearuga ja Uku Suvistega. Kuidas nende meestega tuuritada oli?

Väga vinge oli! Bänd, reisimine tuuribussiga ja muu selline – kõik annab nii suure kogemuse ja ma ei olnud varem sellist asja kogenud. Ka täna oli bändiproov, kuna homme toimub kontsert. See lihtsalt toob naeratusee suule, sest see on nii vinge!

On sul mõni naljakas seik tuurist rääkida?

Jaa, hakkasime kord Kristjaniga laulma laulu „Aeg ei peatu“ ja minul oli täielik mäluauk. Küsisin siis niimoodi hästi vaikselt Kristjanilt, et kuule, mis mu esimesed sõnad on ja siis kuulen – ütleb mulle valed sõnad! Ja sedasi veel kaks korda! Mul tulid ju endal kohe õiged sõnad samaaegselt meelde. Aga noh, õnneks tuli kõik hästi välja.

Kuulsus pähe ei ole veel löönud?

Inimene ise ei saa sellest kahjuks küll aru, aga ma loodan, et mitte.

Jõuad teha ja näha veel mustmiljon asja, sest oled noor. Mis on sinu järgmised sihid näiteks ajaks, kui oled juba 18-aastane ja sealt edasi?

Et kui saan 18? Esmalt tahaksin gümnaasiumi lõpetada ja kui võimalik, siis teha seda meediakallakuga klassis. Sealt edasi võib-olla BFM Eestis ja sealt juba ehk välismaale, kas või kaheks nädalakski. Olen juba isegi midagi välja vaadanud, kuhu filmindust õppima minna.

Filmindus on siis ikkagi peamine siht?

Jaa, aga kindlasti tahan ka lauluga kõrvalt tegeleda. See meeldib ka täiega!

Kui me räägime nii  laulmisest kui filmindusest, siis kes on sinu suurimad eeskujud? On nad siit Eestist või mujalt?

Laulmise poolelt kindlasti Ed Sheeran, kellel tuli just uus album välja ja kelle laule ma lihtsalt armastan. Ja filminduses teeb Ryan Connolly sellist Youtube’i sarja nagu Film Riot, kus ta õpetab algajatele filmitegijatele, kuidas saavutada efekte või kuidas üldse käib operaatoritöö.

Kuidas su vanemad sellesse suhtuvad, et tegeled paljuga ja oled nii iseseisev?

No mina usun ka seda näiteks, et lapse hing valib ise, milliste vanemate juurde ta sünnib. Sündisin selliste vanemate juurde, kes lasevad mu loomingulisel poolel kasvada. Mu vanemad on väga toetavad ja aitavad alati. Saan palju tuge.

VAATA VIDEOINTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews