1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Veel saab registreeruda Scoutsrännakule
Veel saab registreeruda Scoutsrännakule

Veel saab registreeruda Scoutsrännakule

Scouts rännakScoutspataljon korraldab järgmise nädala neljapäeval Pakri poolsaarel sõjalis-sportliku võistluse Scoutsrännak.

Üheteistkümnendat korda korraldatavale rännakule saab registreeruda 27. märtsini. Rännakul osalejate arv on piiratud 1700 osalejaga, praegu on rännakule registreerunud üle 800 osaleja.

Scoutsrännak on Scoutspataljoni iga-aastane võistlus, millest on kutsutud osa võtma kõigi jõustruktuuride esindajad ja tsiviilisikud. Osalejate sugu, vanus ja auaste ei ole olulised. Võistlus on traditsiooniliselt pühendatud Scoutspataljoni taasloomisele, kuid tänavu on see pühendatud ka kõikidele kaitseväe veteranidele.

Rännaku juhendi kohaselt peavad osalejad läbima 30 kilomeetrise marsruudi kandes 15 kilogrammi kaaluvat kohustuslikku varustust. Kaitseväelasel kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja kümne kilogrammi raskune seljakott, samuti peavad kaitseväelased läbima rännaku teenistusvormis. Rännakurajal on iga kolme kilomeetri järel veejaotuspunktid ning kahekümnendal kilomeetril suupisted ja mustikasupp. Rännaku lõpus pakuvad korraldajad osalejatele tasuta sõdurisuppi.

Seoses varakevadega võivad teed ja rajad olla libedad, porised ja vesised. Põhiosa rännakumarsruudist kulgeb mööda kõrvalisi teid, kus liiklusoht on minimaalne.

Lisateave ja registreerumine: scouts.mil.ee

Head Uudised GoodNews