1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. AVATUD TARTU I Tartu linn on Eesti avatuim omavalitsus
AVATUD TARTU I Tartu linn on Eesti avatuim omavalitsus

AVATUD TARTU I Tartu linn on Eesti avatuim omavalitsus

Rahandusministeerium avalikustas kohalike omavalitsuste 2020. aasta teenustasemete tulemused, mille kohaselt on Tartu linn ja Viljandi linn Eesti avatuimad omavalitsused.

Foto: Ragnar Vutt

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul on Tartu Linnavalitsus aastaid järginud kaasava juhtimise põhimõtteid. „Linnaelu olulisemate otsuste tegemisse kaasame alati linlasi, pakkudes selleks erinevaid võimalusi. Rõõm on tõdeda, et tartlased on aktiivsed ja kogukonnatunne on meil tugev,“ rääkis linnapea.

Valitsemise avatust hindavate kriteeriumide hulka kuulusid nii juhtimistegevus, kommunikatsioon kui ka uuendused. „Omavalitsuse avatust, mis on tänapäevases juhtimises ülioluline, hinnatakse tema otsustusprotsesside, juhtimise ja tegevuse avalikustamise, kogukondade kaasamise ja toetamise, korruptsiooni ennetustegevuse ning e-lahenduste kasutuse järgi,“ selgitas Eesti Linnade ja Valdade Liidu asedirektor Jan Trei.

Tulemuste avalikustamise veebinaril tõsteti esile silmapaistvamaid valdu-linnu kolmes kategoorias: suurimad tulemuste parandajad, parimad võimaluste kasutajad ja kõige avatuma valitsemisega omavalitsused.

Head Uudised GoodNews