1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Vabaõhumuuseum kutsub isadepäeval sportlikule sandipäevale
Eesti Vabaõhumuuseum kutsub isadepäeval sportlikule sandipäevale

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub isadepäeval sportlikule sandipäevale

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub pühapäeval, 13. novembril kõiki suuri ja väikseid sportlikule sandipäevale, kus saab proovile panna oma rammu, hääle ja mõistuse. Külastajad saavad osa põnevast mardi- ja kadripäeva kombestikust sportlik-võistluslikus võtmes.

Foto: K. Sulõnd

„Mardi- ja kadrisantide puhul teatakse kõige rohkem nende välimuse ja laulude kohta. Sandikombestiku juurde kuulub aga veel palju teisi üleannetuid ja riukalikke kombeid, mis nii tuttavad ei ole. Nendega saabki tänavusel sandipäeval tutvuda. Külastajad on oodatud proovima eri oskusi, mida sanditamisel tarvis on,“ sõnas Eesti Vabaõhumuuseumi ürituste projektijuht Merike Puura. „Mardi- ja kadrisandid hindavad külastajate mürategemise ja vingerpussi mängimise võimekust, laulu- ja hanekitkumisoskust ning palju muud. Loomulikult jagatakse tublidele võistlejatele toredad auhinnad!“

Foto: K. Sulõnd

Sportlik sandipäev toimub Eesti Vabaõhumuuseumis 13. novembril kell 11-15. Sassi-Jaani talu rehekambris saab laulda mardi- ja kadrilaulude karaoket. Sandihakatised peavad treenima karglemist ja hüplemist, mida harjutatakse Köstriaseme talus ja Lau poe kõrval takistusrajal. Kuie koolis pannakse proovile santide õnneviskamise täpsus ja teadmised sandipere liikmete tundmise kohta. Härjapea talu õuel jookseb ringi plehku pannud hani, kes tuleb kinni püüda ja ära kitkuda. Võistlejaid, kes on läbi teinud kõik sandiharjutused, autasustatakse uhke medaliga Kolhoosi korterelamu ees.

Foto: K. Sulõnd

Kolu kõrtsis toimub parima mardi- ja kadrimaski võistlus. Osalemiseks tuleb kodus sandimask valmis meisterdada ja tuua see kõrtsi. Parima maski selgitavad salajasel hääletusel välja külastajad. Võitja kuulutatakse välja kell 14.30.

Foto: K. Sulõnd
Head Uudised GoodNews