1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. ESMAKORDSELT VENE KEELES I Tallinna linnavalitsus viib pressikonverentsi esmakordselt läbi ka vene keeles
ESMAKORDSELT VENE KEELES I Tallinna linnavalitsus viib pressikonverentsi esmakordselt läbi ka vene keeles

ESMAKORDSELT VENE KEELES I Tallinna linnavalitsus viib pressikonverentsi esmakordselt läbi ka vene keeles

Täna kell 11.30 toimub esmakordselt Tallinna linnavalitsuse pressikonverents vene keeles. Seda saab jälgida telekanali ETV+ otse eetris, portaalis rus.err.ee ning Tallinna venekeelsel koduleheküljel.

Traditsiooniliselt toimub Tallinna linnavalitsuse istungijärgne pressikonverents kolmapäeviti eesti keeles, et tutvustada avalikkusele linna olulisemaid otsuseid ja planeeritavaid sündmusi.

Ligi 45%-le tallinlasele on vene keel emakeeleks ning eriti eriolukorra ajal on tähtis operatiivselt edastada neile aktuaalset infot, kuid selle võimalused on pidevalt kahanenud. „Praeguses eriolukorras – eelkõige riigi, kuid ka linna jaoks, on Tallinna linnavalitsus seisukohal, et selline olukord vajab parandamist, sest perspektiivis võivad sellega kaasneda negatiivsed tagajärjed,“ selgitas linnapea Mihhail Kõlvart. „Kohaliku omavalitsuse üheks kohustuseks on kõigi oma elanike informeerimine linna otsustest ning linnas toimuvatest sündmustest.“

Seetõttu korraldatakse linnavalitsuse pressikonverentsid eraldi ka vene keeles, võimalusega seda otse-eetris jälgida ning vahendada operatiivselt ja anda vahetult infot nii vene meediakanalitele kui ka linlastele.

Tänasel esimesel vene keeles toimuval pressikonverentsil osalevad linnapea Mihhail Kõlvart, haridus- ja kultuurivaldkonda kureeriv abilinnapea Vadim Belobrovtsev, sotsiaal- ja tervishoiu valdkonda kureeriv abilinnapea Betina Beškina ning Tallinna Ida-Keskhaigla arst Konstantin Ridnõi. Teemaks on Tallinna meetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ja linna pakutavad  teenused linlastele.

Pressikonverentsi saab täna jälgida ETV+ otseetris ning portaalis. Otselink pressikonverentsile Tallinna venekeelses koduleheküljel.

Linnavalitsuse pressikonverents eesti keeles toimub tavapärasel ajal täna kell 12.00 Tallinna esitluskeskuses (Vabaduse väljak 7, esimene korrus). Sissepääs läbi teenindussaali.

Head Uudised GoodNews