1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Konverentsil esitletakse jäätmehoolduse ja taaskasutuse veebiportaali
Konverentsil esitletakse jäätmehoolduse ja taaskasutuse veebiportaali

Konverentsil esitletakse jäätmehoolduse ja taaskasutuse veebiportaali

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

3. detsembril 2013 Tallinnas Meriton Grand Conference & Spa hotelli konverentsikeskuses toimuval rahvusvahelisel konverentsil „Parimate jäätmehooldus- ja taaskasutusviiside kättesaadavus” esitletakse esmakordselt uut üleeuroopalist veebipõhist portaali, kuhu koondatakse jäätmehoolduse parimad praktikad.

Portaal on välja töötatud Euroopa regionaalarengu fondi koostööprogrammi INTERREG IV C projekti „ Regionaalne panus Euroopa taaskasutuskogukonda – R4R“ raames. Projekti partneriteks on jäätmehoolde ja taaskasutusega seotud omavalitsusüksused, asutused ja omavalitsuste munitsipaalettevõtted kolmeteistkümnest Euroopa Liidu riigist. Eestist osaleb projektis Tallinna Keskkonnaamet, kes on ka konverentsi korraldaja.

Portaal on kavandatud tööriistana, mille eesmärk on tutvustada Euroopa parimaid jäätmehooldus- ja taaskasutusviise. Samuti aidata omavalitsustel leida sobivaim lahendus ning võrrelda ühtsete indikaatorite abil ennast teiste EL-i omavalitsustega. Veebipõhise tööriista koostajad näitavad konverentsil millist kasu annab tööriista kasutamine.

Konverentsil peateemaks on:  „Kuidas võrrelda kohaliku taaskasutuse toimimist ja kuidas kaasata elanikkonda?”. Konverentsi raames toimub ka ümarlaud teemal „Jäätmealase teadlikkuse suurendamine otsesuhtlemise kaudu kohalike elanikega”. Ümarlauda juhib organisatsiooni ARC+ projektijuht Philippe Micheaux Naudet (Belgia).

Konverentsil osalevad projekti R4R partnerid. Lisaks oodatakse konverentsile Eesti kohalike omavalitsuste, nende katusorganisatsioonide, jäätme- ja pakendiringlusega tegelevate ühenduste ning keskkonnaministeeriumi esindajaid.

Konverents „Parimate jäätmehooldus- ja taaskasutusviiside kättesaadavus” toimub 3. detsembril 2013 kell 9.00-17.45 Tallinnas Meriton Grand Conference & SPA Hotellis (Paldiski mnt 4). Konverentsi töökeeled on eesti ja inglise.

Konverentsil osalemine on tasuta.

Registreerumine hiljemalt 28. november 2013 projekti KODULEHEL!

Head Uudised GoodNews