1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mupo käis 100 päeva enne EV juubelisünnipäeva kingivaipa kudumas
Mupo käis 100 päeva enne EV juubelisünnipäeva kingivaipa kudumas

Mupo käis 100 päeva enne EV juubelisünnipäeva kingivaipa kudumas

KingivaipEilne lõunavaheaeg möödus osadel mupo töötajatel Vabaõhumuuseumis. Nimelt otsustasid ameti  “EV 100 sõbrad”i teha organisatsiooni-poolse kingituse kududa oma parimad soovi-  ja tänusõnad EV 100 juubelisünnipäeva vaiba sisse.

Jaole saadi viimasel hetkel, sest EV-le kingitav 100 m pikkune vaip on peaaegu valmis ja puudu on vaid kaheksa meetrit. Kudumisjärg oli eilseks jõudnud Viru-Jaagupi kihelkonnamustri kätte.

Ainsa meeste esindajana oli vaid paar nädalat mupos töötav Vladislav. Tema sõnul on kahju, et vene keelt kõnelev kogukond on säärasest vahvast ettevõtmisest vähe teadlik. “Vägai vinge, mulle meeldis! Ma olen päris kindel, et see kõnetaks väga paljusid siin elavaid ja teist keelt emakeelena rääkivaid eestimaalasi. See oleks uhke asi, mis meid sellise ees ootava sündmuse puhul kokku tooks ja seoks,” arvas noormees. Igatahes Kolu kõrtsis lõunatanud, Venemaalt pärit paarikümne-inimeseline seltskond seadis end mupokate järel elavasse järjekorda, et ka omapoolne panus EV kingitusse anda.

Need, kes parasjagu kudumistelgede taha ei mahtunud, valmistasid ette materjali järjekorda ootavatele kudujatele. Elevust jätkus ja mitmele kudujale tekkis tõsine hasart endalegi koju kangasteljed soetada.

Head Uudised GoodNews