1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Mupo: olgem lahkemad ja mõistvamad
Mupo: olgem lahkemad ja mõistvamad

Mupo: olgem lahkemad ja mõistvamad

Mupo abitelefonist 14410 on koroonaajastul kujunenud omalaadne psühholoogi vastuvõtu liin. „Kutsume inimesi olema kannatlikud ja mõistvad. Meil kõigil on raske ja närvesööv periood, aga isikliku pinge väljaelamiseks võiksid olla teised väljundid – näiteks jalutamine looduses või sportimine. Olge kaasinimeste vastu lahkemad, tundke oma lähedast käekäigu vastu huvi – helistage neile ja kuulake ära nende mured, rääkige omadest. See kõik maandab pingeid,” ütles Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti juhataja Aivar Toompere.

Toompere sõnul peab mupo korrapidajal olema hea enesevalitsemise oskus, sest solvangute puhul tuleb säilitada viisakus ja jääda rahulikuks. Olukord on aastaga muutunud murettekitavaks – helistajad kaebavad kõige tühisemate asjade peale. Oma sauna saavad poliitikud, korrakaitsjad, naabrid, bussijuhid ja und segavad lumekoristusmasinad. Väikesest jääpurikast maalitakse suur, üliohtlik monstrum, kusjuures kontrollimisel selgub, et tegelikult pole olukord üldse mitte halb.

Kui esimene viha on välja valatud ja korrapidaja endiselt tasakaalukas, leebutakse ja hakatakse oma murest rääkima. Vahel venivad kõned lausa poole tunni pikkuseks.

Head Uudised GoodNews