1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Nõmme muuseumis algab koolitustesari „Teadlik vanem, õnnelikum laps“
Nõmme muuseumis algab koolitustesari „Teadlik vanem, õnnelikum laps“

Nõmme muuseumis algab koolitustesari „Teadlik vanem, õnnelikum laps“

Nõmme linnaosa valitsuse sotsiaalhoolekande osakond korraldab juba kuuendat aastat lapsevanematele koolitustesarja „Teadlik vanem, õnnelikum laps“. Kuuest loengust koosnev sari kestab sel aastal 21. veebruarist 2. maini.

„Lapsevanem olla on keeruline ja vastutusrikas amet, mida saab õppida ja peab õppima, sest perekord mõjutab lapse arengut ja käitumist kõige enam. Igas peres tekib probleeme ja küsimusi, millest jõud üle ei pruugi käia. Algavas koolitustesarjas õpitakse, kuidas seada piire, lahendada tülisid, olla toetav lapsevanem ja pakkuda lapsele turvalist keskkonda,“ rääkis Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis.

Koolitus toimub iga kahe nädala tagant neljapäeviti Nõmme muuseumis. Koolitusele on oodatud 7–15-aastaste laste vanemad. Koolitab kogenud psühholoog, pereterapeut ja koolitaja Marge Vainre. Osalejate arv on piiratud. Registreerimiseks tuleb pöörduda lastekaitse peaspetsialisti Kati Valma poole: kati.valma@tallinnlv.ee.

Sarja rahastavad Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuamet ning Nõmme linnaosa valitsus.

Ajakava ja teemad:

  1. veebruaril

Isiksuse arengu etapid ja kiindumussuhe: erinevas vanuses lapse arenguülesanne; turvaline kiindumussuhe; häiritud kiindumussuhe.

  1. märtsil

Emotsionaalne turvalisus, kontakti loomine ja hoidmine: mis takistab vastastikust mõistmist?; suhtlemistõkked; kuidas aru saada, kui lapsel on probleem; kuidas kuulata last nii, et ta kogeks mõistmist; empaatia; aktiivse kuulamise oskus.

  1. märtsil

Piiride seadmine: mina-sõnumid; kehtestamisoskus; kuidas lahendada tülisid.

  1. aprillil

Erinevad kasvatusviisid: piitsa ja prääniku meetod; autoritaarne kasvatusviis, selle mõju; kõikelubav kasvatusviis, selle mõju.

  1. aprillil

Lapse probleemse käitumise seletused. Lapse vajadused.

  1. mail

Peresuhete mõju lapse arengule ja enesetundele. Väärtuste kujundamine.

Head Uudised GoodNews