1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmme sai juurde kolm jalgrataste remondipunkti
Nõmme sai juurde kolm jalgrataste remondipunkti

Nõmme sai juurde kolm jalgrataste remondipunkti

Nõmmele paigaldati koostöös SA-ga Eesti Terviserajad kolm uut remondi- ja hoolduspunkti, mis võimaldavad kasutada erinevaid tööriistu ja rattapumpa kõigil kergliiklejatel.

Eesti Terviseradade tegevjuht Alo Lõoke ja Nõmme linnaosa vanem Grete Šillis sõitsid jalgratastel läbi nii eelmisel aastal paigaldatud remondipunkte kui ka uusi punkte ning jagasid turvalisema liiklemise huvides tasuta rattakellasid ja kiivreid.

Šillise sõnul on nõmmelased eelmisel sügisel paigaldatud remondipunktid kiirelt omaks võtnud. „Sellised suurepärased tausttegevused toetavad nii selleaastase keskkonnasõbraliku liikumise kuu motot “Jalgsi ja rattaga liikudes hoiad tervist ja keskkonda!” kui ka Tallinnat Euroopa 2023. aasta rohelise pealinnana,“ ütles Šillis.

Ka Lõokese sõnul on eelmisel aastal nende paigaldatud viis rattahooldusjaama üle Tallinna hästi kasutusse võetud. „Väga suurt rõõmu valmistab see, et meie aktsioonile järgnes rattahooldusjaamade paigaldamise laine üle Eesti. Oleme neid paigaldanud ise ning sama on teinud ka mitmed omavalitsused ja spordikeskused. Kindlasti tuleb neid veel rohkem juurde,“ ütles Lõoke.

Remondipunktides on universaalse pumbaotsikuga pump koos manomeetriga ning erisugused võtmed, võtmekomplektid, kruvikeerajad ja kummiheeblid ratta korrastamiseks. Nõmmele paigaldatud uued remondipunktid asuvad Kurni tänaval, Tähe tänaval ja Pärnade puiesteel. Need paigaldas Metallituba. Maksma läksid kolm jaama koos paigaldusega 3150 eurot.

Head Uudised GoodNews