1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Nõmmel tähistatakse Tartu rahu aastapäeva Rahu kirikus
Nõmmel tähistatakse Tartu rahu aastapäeva Rahu kirikus

Nõmmel tähistatakse Tartu rahu aastapäeva Rahu kirikus

101 aasta möödumist Tartu rahulepingu sõlmimisest tähistatakse traditsioonilise mälestusteenistusega 2. veebruaril kell 18 Tallinnas Nõmmel Rahu kirikus (Võsu 5), mis on Tartu rahulepingu mälestuskirik.

Nõmme linnaosa vanema Grete Šillise sõnul ei saa Tartu rahu aastapäeva võtta iseenesestmõistetavana. „Üle saja aasta tagasi toimunud Vabadussõja lahingud tunduvad praegusele põlvkonnale kauge minevik, kuid ei tasu unustada, et Eesti iseseisvus ja selle tunnustamine tuli läbi raske okupatsiooni paljude inimelude hinnaga,“ lausus Šillis.

Rahu koguduse õpetaja Ove Sander ütles, et ligi sajand on Nõmme Rahu kirikus hoitud Tartu rahu elavana. „Tulgem ka nüüd, et meenutada Tartu rahu lepingu sünnilugu, mälestada vabaduse eest langenuid ja kõnelda rahust meie ühiskonnas, aga ka meie südames,“ sõnas Sander. „Palvetagem, et meie maa ja rahvas, pere ja kodu oleks Jumala õnnistavates ja hoidvates kätes.“

Nõmme linnaosa valitsus tuletab kõigile majaomanikele meelde, et 2. veebruar on ka lipupäev ja sel puhul võiksid rahvuslipud nii Nõmmel kui üle terve Eesti maju ehtida.

Siseruumis toimuval üritustel tuleb kanda maski ja hoida distantsi. Palutakse tulla ainult täiesti tervena, et hoida ennast ja teisi.

Head Uudised GoodNews