1. Avaleht
  2. Politsei
  3. Politsei- ja Piirivalveameti kopter leidis Järvamaal kadunud 83-aastase mehe
Politsei- ja Piirivalveameti kopter leidis Järvamaal kadunud 83-aastase mehe

Politsei- ja Piirivalveameti kopter leidis Järvamaal kadunud 83-aastase mehe

Täna öösel sai politsei info võimalikust hädas olevast mehest, kelle leidmiseks käivitas politsei otsingud. 83-aastase abitus seisundis olnud mehe leidis mõne tunni pärast üles PPA lennusalga kopter.

Täna öösel kella 3.15 ajal helistas häirekeskusesse inimene, kes andis teada, et tema maja turvakaamerasse Järvamaal Järva-Madise külas jäi äsja vanem mees, kel olid jalas vaid lühikesed püksid ning kes ilmselt vajab abi. Teataja sõnul oli mees liikunud Albu suunas.

Kesk-Eesti politseijaoskonna välijuht Raimond Innos rääkis, et majaelanikel endil õnnestus ka selgeks teha, et kaamera vaatevälja jäänud inimene oli 83-aastane mees, kes oli lahkunud oma kodust Pullevere külast, mis asub Järva-Madise külast umbes kolme kilomeetri kaugusel.

Politseipatrullid hakkasid meest kohe Järva-Madise küla ja Albu vaheliselt alalt otsima. „Kontrollisime ümberkaudseid mahajäetud hooneid, metsatukki ja vaatasime läbi ümberkaudseid teid. Kaasasime ka politseikoera ja nii soojuskaameraga päästeameti drooni kui ka PPA lennusalga kopteri, et leida mees kiiresti üles,“ rääkis Innos.

Kopter hakkas samuti kontrollima Järva-Madise ja Albu vahelisi põlde ja metsi. „Kella 9.30 ajal hommikul leidis kopteri meeskond kadunud mehe Albu küla kandist ühelt põllult. Kopter andis meile asukoha koordinaadid ja saime patrulliga mehe juurde sõita. Mees oli abitus seisundis ja alajahtunud, kuid õnneks kontaktivõimeline. Andsime ta meedikute hoole alla,“ rääkis Innos.

Innose sõnul leidis kopter mehe Albu külast, mis on linnulennult viie kilomeetri kaugusel tema kodust Pullevere külas. „Mees oli jõudnud kõndida ja ekselda päris pikalt, kuid läks õnneks, et viimaste päevade ilmad on olnud nii soojad ja inimene pidas ilmselt seetõttu ka kauem vastu. Eriti tänulikud oleme Järva-Madise küla elanikele, kes andsid abivajavast inimesest kohe teada, sest nii saime hakata meest kiiresti otsima,“ lisas Innos.

Head Uudised GoodNews