1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn võttis vastu abimeetmetepaketi
Tallinn võttis vastu abimeetmetepaketi

Tallinn võttis vastu abimeetmetepaketi

Linnavalitsus võttis istungil vastu abimeetmetepaketi, milles on nii elanikele suunatud toetusmeetmed kui ka ettevõtjatele suunatud soodustused septembri algusest aasta lõpuni.

„Võitlus epideemia mõjudega peab olema mitmekülgne, see tähendab, et lisaks tervishoiualastele tegevustele tuleb rakendada ka sotsiaalseid ennetavaid ja leevendavaid meetmeid. Linn tuli juba koroona esimese laine ajal väga kiiresti välja toetustega linlastele ja ettevõtetele. Tänaseks on meil tekkinud toetustestruktuur, millega me soovime tallinlaste jaoks koroona negatiivseid mõjusid vähendada,“ ütles linnapea Mihhail Kõlvart.

Linn jätkab aasta lõpuni esimese haiguspäeva toetuse maksmist, et haigestunud inimene saaks juba esmaste haigustunnustega koju jääda. Esimese haiguspäeva toetuse hinnanguline kogukulu on 2021. aastal täiendavalt ligi 360 000 eurot. Lisaks jagavad linnaosavalitsused jätkuvalt meditsiinilisi maske paljulapselistele peredele, üksikvanematele, sissetulekust sõltuvat toetust saavatele linlastele ja pensionäridele. Maskidele järele minnes palutakse kaasa võtta isikut tõendav dokument ja pensionäridel pensionitunnistus.

Linnavalitsuse heakskiidetud määruse kohaselt jätkatakse 1. septembrist kuni aasta lõpuni 80-protsendise üürisoodustuse andmist Kesklinna linnaosas äriruumi üürnikule, kes kasutab linnavara toitlustuse, kaubanduse, teeninduse ja meelelahutuse tegevusalal. Määruse kohaselt jätkatakse üürisoodustuse andmist aasta lõpuni kogu linnas 100 protsendi ulatuses väliterrassi aladele.

Kuna pärast koroonaviirusega seotud piirangute leevendamist on majandus taastunud oodatust paremini, otsustas linnavalitsus mitte jätkata teiste äripindade üürisoodustuste andmist väljaspool Kesklinna. Ettevõtjatele suunatud üürisoodustuste tõttu jääb linnaeelarvesse laekumata ligi 950 000 eurot. Senised linna toetusmeetmed kehtisid 31. augustini. Toetusmeetmete jätkamise paketi peab heaks kiitma Tallinna linnavolikogu.

Vastu võeti ka eelnõu, mille järgi hakkab lapsevanem, kelle kaks või enam last käivad munitsipaallasteaias, maksma alates 1. septembrist kohatasu vaid ühe lapse eest. Soodustus laieneks ka eralasteaias käivate laste vanematele ja lapsehoiuteenuse kasutajatele. Soodustuse saamiseks peab nii vanema kui ka laste elukoht olema rahvastikuregistri andmetel Tallinnas samal aadressil. Praeguseni olid vanemad lasteaia kohatasust vabastatud kolmanda või enama lasteasutuses käiva lapse eest.

Eralasteasutuses käivate laste vanemaid plaanib linn toetada lasteasutuse õppemaksu tasumisel teise ja enama lasteaias käiva lapse eest juhul, kui lasteaias käib pere kaks või enam last. Toetuse ülemmäär ühe lapse kohta on võrdne munitsipaallasteasutuste kohatasuga, mis käesoleval aastal on 71,25 eurot kuus. Täiendavateks kohatasu soodustusteks on linnaeelarvesse kavandatud 900 030 eurot. Ka lasteaia kohatasu soodustused peab heaks kiitma linnavolikogu.

Head Uudised GoodNews