1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinn kuulutas välja parimad teod ja tegijad noorsootöös
Tallinn kuulutas välja parimad teod ja tegijad noorsootöös

Tallinn kuulutas välja parimad teod ja tegijad noorsootöös

5. veebruaril toimunud pidulikul tunnustuskonkursi „Suured teod 2019“ auhinnagalal kuulutati välja parimad teod ja tegijad Tallinna noorsootöös. Silmapaistvaid noorsootöötajaid, organisatsioone ja projekte tunnustati juba viieteistkümnendat aastat. Auhindu jagati viies kategoorias – Tallinna noorte suured teod, suured teod Tallinna noortele, aasta noorsootöötaja, aasta noor vabatahtlik ning aasta noorteühing.

Kokku laekus konkursile 72 nominatsiooni, mida on rohkem kui varasematel aastatel. Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul näitab kandidaatide arv, et inimesed märkavad üha rohkem noorsootööd ja noorte algatusi. „Meie eesmärk on tunnustada Tallinna noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi, organisatsioone ja tegusid ning vabatahtlikuna tegutsenud noori. 2019. aasta nominentide seas on erineva taustaga inimesed ja suurusega projektid, mis näitab, kui mitmekesine on Tallinna noorsootöö. Võitjaid saame kirjeldada sõnadega innovaatilisus, koostöö ja kogukonda panustamine,“ lisas abilinnapea.

Kategooria „Suured teod Tallinna noortele 2019“ auhinna pälvis Kristiine, Põhja-Tallinna ja Kesklinna noortekeskuste korraldatud GiT GuD E-spordi võistlused. Projekti käigus viidi läbi töötoad ja võitlused, et panna noori avastama arvutimängude sotsiaalseid ja arendavaid oskuseid. Žürii märkis ära veel MTÜ Keerdtrepi ja Pääsküla noortekeskuse projekti „Rattad alla“, noortesaate NOVA ja Tallinna Tehnikagümnaasiumi meeltenädala.

„Tallinna noorte suured teod 2019“ kategooria võitjaks osutus Tallinna 32. Keskkooli EV101 tantsupidu „Liikudes uude sajandisse“. Vabariigi aastapäeva kooliaktuse puhul korraldati 150 inimese koostöös liikumiskontsert eesmärgiga luua liikumiskava, milles said osaleda kõik vanuseastmed, vilistlased ja õpetajad üheskoos. Ära märgiti selles kategoorias Jakob Westholmi Gümnaasiumi 6.a klassi õpilaste algatus annetuste kogumiseks mängude ja mänguasjade ostmiseks Tallinna Lastehaigla operatsioonijärgsesse ärkamistuppa ning Tallinna Pae Gümnaasiumi programm „Elavad pildid“.

Kategooria „Tallinna noor vabatahtlik 2019“ tunnustuse pälvis Jako Kriitberg, kes on aktiivne abipolitseinik Lääne-Harju politseijaoskonnas. Ära märgiti Mari-Liis Asu, kes lööb kaasa nii Laagna raamatukogu kui Lasnamäe Lastekeskuse tegevuses.

2019. aasta noorteühinguks kuulutati MTÜ Noorteklubi Active, kuhu kuulub üle 300 noore ja mis panustab peamiselt Lasnamäe piirkonda, kus korraldatakse mitmesuguseid tegevusi noorte sotsiaalsete oskuste arendamiseks. Äramärkimist leidis Lasnamäe Noortenõukogu, mille peamiseks eesmärgiks on Lasnamäel elavate ja õppivate noorte kaasamine linnaosa arengu planeerimisse ning nende huvide ja ideede edastamine linnaosale, samuti ürituste korraldamine noortele.

„Tallinna aasta noorsootöötaja 2019“ tiitli pälvis Pääsküla noortekeskuse noorsootöötaja Kristiina Jürman, kelle eestvedamisel algatati pilootprojekt, milles kombineeriti formaalõpe mitteformaalsega ning loodi võimalus koolinoortele valida huvitunnina ekstreemsporditunnid. Esile toodi ka Maris Uusküla Valdeku noortekeskusest ning Lasnamäe Huvikooli ja MTÜ Noorteklubi Active noorsootöötaja Jelena Gusseva.

Eraldi tänu pälvisid Haabersti Vaba Aja Keskuse juhataja Kaidi Liive, Valdeku noortekeskuse noorsootöötaja Irina Kevel ja Erko Sõrmus Kristiine noortekeskusest, kes on Tallinna noortekeskuste tegevusse panustanud juba 15 aastat.

Tunnustuskonkursi „Suured teod“ peakorraldajaks on Tallinna Spordi- ja Noorsooamet.

Head Uudised GoodNews