1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna haridusasutused on õppeaastaks valmis ka koroonaohuga arvestades
Tallinna haridusasutused on õppeaastaks valmis ka koroonaohuga arvestades

Tallinna haridusasutused on õppeaastaks valmis ka koroonaohuga arvestades

Tallinna Haridusamet saatis täna haridusasutustele näidiskriisiplaani, mis aitab personalil mõelda läbi oma tegevused ja riskid, et olla valmis õppeaasta alguseks ja võimalikuks koroonaviiruse teiseks laineks.

Kriisiplaani näidised ja juhendmaterjalid sündisid haridusameti eestvedamisel ja haridusjuhtide kaasabil ning on kooskõlas linna üldise kriisiplaaniga, mille valmimist koordineerib linna kriisimeeskond. Viimase lihvi sai kriisikava arutelus kooli- ja lasteaiajuhtidega 25. augustil toimunud infokoosolekutel, kus õppeaastaks valmistumise nõuandeid jagasid Tallinna abilinnapea Vadim Belobrovtsev, Tallinna Haridusameti juhataja Andres Pajula ja linna kriisimeeskonna juht Peeter Moora, samuti Haridus- ja Noorteameti (HARNO) ning ja Terviseameti esindajad.

Abilinnapea Vadim Belobrovtsevi sõnul on kõige olulisem see, et 1. septembrit saame alustada tavapäraselt ning lapsed pääsevad taas kooli. „Kõiki viiruse tõkestamiseks ette nähtud soovitusi järgides on ebatõenäoline, et lapsed koroonaviirusesse haigestuvad või seda edasi kannavad, kuid viirus ei ole siiski kadunud ja peame olema valmis sellega kohanema,“ ütles Belobrovtsev. „Linnal on ette valmistatud kolme võimaliku stsenaariumi (roheline, kollane, punane) rakendamise tegevuskava. Sellest lähtuvalt on ka Tallinna koolidel ja lasteaedadel õppeaasta alguseks valmimas kriisiplaanid, mis kirjeldavad põhjalikult nii juhi, personali kui ka laste ja õpilaste käitumisjuhendit vastavalt viiruse leviku ohule. Praegu kehtib roheline stsenaarium ja loodan, et saab see ka jätkuda.“

Abilinnapea lisas, et Tallinna seisukoht on sarnaselt kogu riigile see, et kevadel toimunud üleüldist distantsõpet uuel õppeaastal ei rakendata ning koole hoitakse võimalikult kaua lahti. Avatuks jäävad kindlasti ka kõik lasteaiad. Võimalikele nakatumistele reageeritakse juhtumipõhiselt ja nii Terviseameti, Haridus- ja Teadusministeeriumi kui Tallinna Haridusameti soovitusi järgides. Riiklikest juhistest erineb Tallinna lähenemine selle poolest, et sulgemisotsuse tingimuseks ei ole 10 protsendi inimeste haigestumine, mis mõnes Tallinna koolis tähendaks juba üle 100 haigestunu – nii suurt hulka viirusekandjaid kindlasti koguneda ei lasta.

Peamine on kõigi osapoolte sõnul riskirühma kuuluvate inimeste kaitse ja haigusnähtudega inimeste eemale hoidmine kooli või lasteaia territooriumilt. Lasteaedades on sellel eesmärgil juba kevadest edukalt kasutusel kontaktivabad termomeetrid, nüüd on linnal kavas toetada termokaamerate ostu ka koolidesse. Samuti varustab linn haridusasutusi isikukaitsevahenditega.

Head Uudised GoodNews