1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Tallinna loomaaias saab viipekeelt õppida
Tallinna loomaaias saab viipekeelt õppida

Tallinna loomaaias saab viipekeelt õppida

Täna avati Tallinna loomaaias viipekeelt õpetav tahvel. Viipekeelt õpetava tahvli tegid Tallinna Ülikooli tudengid kursusetööna, kuna nägid vajadust tuua tähelepanu eesti viipekeelele ning ühendada kuuljate ja kurtide kogukondi.

Tahvli valmimisel tehti koostööd erialaorganisatsioonide- ja spetsialistidega. Varasemalt on sarnase eesmärgiga tahvel juba ka loodud Haabersti linnaosas asuvale Järveotsa mänguväljakule.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanovi sõnul sai Eesti esimene eesti viipekeelega tahvel Tallinna Ülikooli tudengite ja Haabersti linnaosavalitsuse koostöös paigaldatud eelmise aasta lõpus Järveotsa mänguväljakule. „Kui Tallinna Ülikooli tudengid sama sooviga taas linnaosavalitsuse poole pöördusid olime rõõmuga valmis neid veel aitama,“ ütles Siljanov. „Mul on siiralt hea meel, et Haabersti linnaosasse paigaldatud viipetahvel sai lisa ja nüüd on viipeid õpetav tahvel ka loomaaias, kus lapsi käib üle Eesti. See on suurepärane võimalus lastes viipekeele vastu huvi tekitada ning hõlbustada suhtlust Eesti vaegkuuljate, kurtide laste ja kuuljate laste vahel,“ ütles linnaosavanem ning lisas, et tegemist on olulise sammuga parema ning mõistvama ühiskonna suunas.

„Loomaias olev lastele mõeldud ala on ideaalseks kohaks viipekeelt õpetavale tahvlile, sest lapsed on rohkem avatud uuele ja põnevale. Lisaks annab see enesekindlust juurde ja aitab suhtlust alustada nii kurtidel lastel kui ka kuuljatel, kes võib-olla muidu ei julgeks nii aktiivselt suhelda,” ütles projekti liige Kaisa Kuusiste. Viipekeelt õpetav tahvel on  hea võimalus igal loomaaia külastajal teha tutvust viipekeelega ning olla seeläbi rohkem valmis viipekeelsete inimestega kohtudes ületama keelebarjääre.

Head Uudised GoodNews