1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ugala avab 101. hooaja pöörase komöödiaga
Ugala avab 101. hooaja pöörase komöödiaga

Ugala avab 101. hooaja pöörase komöödiaga

Ugala teatri 101. hooaja avab laupäeval, 12. septembril Ray Cooney pöörane komöödia „Võrku püütud“, mille lavastab teatri loominguline juht Tanel Jonas ning peaosas näeb värskelt Ugala trupiga liitunud Margus Taborit.

Kaheksateist aastat on taksojuht John Smith nautinud täiuslikku õnne. Tal on hubane kodu, kus teda ootavad armastav naine ja ilus tütar. Ning siis veel ka teine kodu, kus ootamas sama armastav naine ja tore poeg. Loomulikult ei tea perekonnad teineteise olemasolust midagi ja rahuloleva Johni arvates võiks see nii ka jääda. Ühel ilusal päeval kohtuvad tema lapsed ootamatult internetis ja jõuavad arusaamisele, et nende isad on väga sarnased. Sündmuste ahel, mille see tutvus käivitab, on nii hullumeelne, et päeva lõpus on John nõus kasvõi vanakuradi vanaemaga tantsu lööma, selleks et tema saladus päevavalgele ei tuleks.

Lavastaja Tanel Jonase jaoks on see teine kohtumine Ray Cooney kui näitekirjanikuga – 2013. aastal jõudis Vanemuise teatris tema käe all lavale Cooney „Minu järel, seltsimees!“. Ugalas esietenduv „Võrku püütud“ on järg Cooney menunäidendile „Run for Your Wife!“, mida eesti publik tunneb nime all „Oi, Johnny!“.

„Nagu pea kõik Cooney näidendid, on ka „Võrku püütud“ žanrilt farss ja farsil on teinekord paha mekk man. Aga tegelikult ma lavastaja ja ka näitlejana väga hindan farssi, sest see toob üsna hästi välja sinu kui inimese huumoritaju ja ka sinu tehnilised oskused. Farss nõuab nii näitlejatelt kui ka lavastajalt ülisuurt täpsust ja sellest ülitäpsest kellavärgist sünnib tulemus, mis võiks olla väga lustlik,“ leiab Jonas.

Lavastuse kunstnik on Kristjan Suits (Tallinna Linnateater), muusikaline kujundaja Peeter Konovalov ja valguskujundaja Mari-Riin Paavo. Lisaks Margus Taborile teeb lavastuses kaasa ka Ugala trupi teine uus liige, kevadel lavakooli lõpetanud Oskar Punga. Teistes osades on Vallo Kirs või Rait Õunapuu, Ilo-Ann Saarepera, Ringo Ramul, Triinu Meriste, Jaana Kena ja Andres Tabun.

Head Uudised GoodNews