1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. VIIRUS EI JÄRGI HALDUSPIIRE I Tallinn toetab epideemiaga võitlevat Maardut
VIIRUS EI JÄRGI HALDUSPIIRE I Tallinn toetab epideemiaga võitlevat Maardut

VIIRUS EI JÄRGI HALDUSPIIRE I Tallinn toetab epideemiaga võitlevat Maardut

Tallinna linnavalitsus otsustas tänasel istungil toetada Maardu linna koroonaepideemia leviku tõkestamisel ja annab naaberlinnale 100 000 maski elanikele tasuta jagamiseks. Ühtlasi võtavad Tallinna munitsipaalpolitsei ametnikud kõrgendatud tähelepanu alla maski kandmise Tallinn-Maardu bussiliinidel, kus selgitatakse maski kandmise olulisust ja jagatakse maske näokatteta sõitjatele.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Maardu linnapea Vladimir Arhipov rääkisid eile koroonaepideemiast tingitud olukorrast mõlemas omavalitsuses. Jagati leevendusmeetmete rakendamise kogemust ja arutati koostöövõimalusi epideemia tõkestamiseks.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tõdeb, et koroonaviiruse leviku tõkestamine on saanud kohalikele omavalitsustele üheks suuremaks väljakutseks ja selle olukorra lahendamise võti peitub omavahelises koostöös, seda nii omavalitsuste tasandil kui ka riigiga. “Viirus ei järgi halduspiire, seega peame haiguse leviku peatamiseks ühiselt lahendusi otsima,“ märkis Kõlvart. „Kuna kahe linna vahel toimub tihe liikumine, siis tähendab see ka suuremat viiruseleviku ohtu. Maski kandmine on esmane vahend, millega saame hoida iseenda ja teiste tervist, seepärast jagame Tallinna maskivaru ka naaberlinna elanikega ja teeme ühiselt selgitustööd bussides.“

Ka Maardu linnapea rõhutas naaberlinnade koostöö olulisust. „Ajal, mil koroonaviirussse nakatunute arv on Maardus väga kõrge, rakendab linn kõiki ulatuslikke meetmeid, et peatada viiruse levik linnas, kaitsta riskigruppi kuuluvaid inimesi ja tagada ühiskonna toimimine. Tänan Tallinna linnapead koostöövalmiduse eest ja usun, et üksteist toetades saame ükskord epideemiast jagu,“ ütles Arhipov.

Ühtlasi arutasid linnapead olukorda Tallinna haiglates. „Meie tervishoiusüsteem ja haiglate personal on juba praegu väga kriitilises seisukorras. Teatavasti Maardus ei ole oma haiglat ja sealsed patsiendid saavad ravi just Tallinnas, seega peame ühiselt panustama viiruse tõkestamisse, sest nii saame vähendada ka meie haiglate koormust,“ sõnas Kõlvart.

Juba täna viis Tallinna linn läbi infotunni Maardu linna sotsiaaltöötajatele.

Meeride kohtumise tulemusena otsustati, et koroonaviiruse leviku takistamiseks aitab Tallinn Maardul rakendada nimetatud meetmeid, mis pealinnas on juba edukalt kasutusele võetud. Koostöö jätkub operatiivsel tasandil.

Head Uudised GoodNews