1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Narva Ooperipäevad avab neonukuteatrietendus Taanist
Narva Ooperipäevad avab neonukuteatrietendus Taanist

Narva Ooperipäevad avab neonukuteatrietendus Taanist

28. augustil algavate Narva Ooperipäevade avaetenduse annab uue muusika teatri etendus “Dust”, mis on pälvinud prestiižsel Taani teatriauhindade jagamisel eriauhinna.

Etendus toob lavale kliimakatastroofi ja päeva, kui saabub mõistmine, et homne pimedus on ilmselt veelgi suurem. Ajaloo jooksul on inimkond näinud küllalt kriise ja katastroofe – etendus pakub välja oma versiooni hetkel aktuaalsele teemale.

Laval on viis elusuuruses hämmastavalt inimesele sarnast nukku. Realistlikud ja tundlikud, naha ja näoga tegelased on aastatepikkuse töö tulemus, mille loomisel Taani nukunäitleja Svend E. Kristensen on saanud inspiratsiooni Jaapani nukuteatrist. Näitlejatena osalevad etenduses Kristensen ja sopran Nina Sveistrup Clausen, kelle esinemist selle etenduse raames nimetas Taani kultuuriajakiri CPH Culture parimaks naisvokalistirolliks ja etendust parimaks muusikadraamaks.

Lugu, mille on lavale toonud Taani projektiteater Sew Flunk Fury Wit, pälvis 2016. aastal Taani teatriauhindade jagamisel eriauhinna. Pole tavapärane, et täiskasvanutele loodud nukuetendus Taanis teatriauhinna pälvib.

Hetkel maailmatuuril etendust saab Eestis näha 28. ja 29. augustil Narva Vaba Laval. Etendust mängitakse inglise keeles.

Head Uudised GoodNews