1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Alar Tamming korraldab loengu-filmiõhtu "Inimese võimaliku arengu psühholoogia"
Alar Tamming korraldab loengu-filmiõhtu "Inimese võimaliku arengu psühholoogia"

Alar Tamming korraldab loengu-filmiõhtu "Inimese võimaliku arengu psühholoogia"

28. septembril kell 18.30 toimub Tallinnas Alar Tammingu loeng-filmiõhtu „Inimese võimaliku arengu psühholoogia.“ Loeng põhineb Georg Gurdzijevi ja tema õpilase Pjotr Uspenski õpetusel.

Gurdzijev oli vene müstik, kes 20 sajandi algul õppis Aasia salajastes koolides, kus õpetust kõrgematele teadvusetasanditele jõudmisest oli edasi antud suuliselt läbi sajandite. Gurdzijev tõi need teadmised lääne ühiskonda ja neid arendas edasi Uspenski.

Antud teekond ei nõua usku ega kuuletumist liidrile, vaid mõistmist ja arusaamist, kuid eelkõige erakordselt suurt tööd iseendaga. Tihti on selle õpetuse juurde jõudnud vaimsel teekonnal aastakümneid käinud inimesed, kes mingil hetkel märkavad, et hoolimata aastate pikkusest pingutusest ei ole nad ikka jõudnud sinna kuhu on lootnud jõuda.

Antud loengus räägitakse selle teooria põhilistest ideedest, inimese psüühika mehhaanilisusest, teadvuse erinevatest funktsioonidest, samastumisest, ning sellest mida selle teadmisega peale hakata ning veel paljust muust. Lisaks vaadatakse filmi “Meetings with Remarkable Man”, mis kirjeldab noore Gurdzijevi teekonda salakooli otsingul.

Head Uudised GoodNews