1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Algamas on järjekordne heakorrakuu
Algamas on järjekordne heakorrakuu

Algamas on järjekordne heakorrakuu

Heakorrakuu tunnuslauseks on „Lööme linna läikima!“ ja eesmärgiks puhastada linn 15. mail toimuvaks Tallinna päevaks.

Heakorrakuu algab 14. aprillil Eesti Meremuuseumi perepühapäevaga Lennusadamas, kus keskseks teemaks on mereprügiga seonduv. Päeva jooksul toimuvad lastele mängud, jagatakse keskkonnateabematerjale ja kohal on Prügihunt. Suures õppeklassis saab vaadata näitust merest leitud prügist ja uudistada põnevat meresaaste installatsiooni.

  1. aprillil toimub linnatänavate pesupäev.

Traditsiooniliselt tähistatakse heakorrakuu raames rahvusvahelist maapäeva, mille eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu keskkonnaprobleemidele (kliima soojenemine, õhusaaste jm). Sel puhul toimub üritus Kuristiku gümnaasiumis, kus 18. aprillil istutavad 1. klasside õpilased kooli territooriumile puid.

  1. aprillil toimuvad Järve metsas talgud, kus osalevad linnavalitsuse töötajad ja vabatahtlikud. Abilinnapea Züleyxa Izmailova juhib tähelepanu talgute tähtsusele meie ühiskonna jaoks. „Talgud on meie maa traditsiooniline viis teha ühistööd kogukonna huvides, see tähendab ka iseenda huvides. Iga üksikisiku panus summeerub ja lühikese ajaga muutub meie elukeskkond paremaks.“
  2. mail toimuvad Stroomi rannas talgud „Puhas rand“, mida peetakse Eesti kõige rahvarohkemateks talguteks. Lisaks ala puhastamisele toimuvad Jevgeni Timoštšuki eestvedamisel meelelahutuslikud mängud, auhinnaloosid ja keskkonnaarutelu, kus osalevad zooloog Aleksei Turovski ja jäätmeekspert Harri Moora. Talgupäeva lõpetab L’Dorado kontsert. Samal päeval toimuvad rannatalgud ka Helsingis ja Turus.

Heakorrakuu raames saavad Tallinna elanikud taas ohtlike jäätmeid tasuta ära anda. Korjeringid toimuvad 27.-28. aprillini ja 4.-5. maini.

Keskkonnateadlikkuse suurendamisele pannakse rõhku õpilastele suunatud projektiga „Teame, näeme ja teeme“. Projekti esimeses etapis korraldatakse Mustjõe gümnasistidele mereprügiõppetund. Seejärel korraldatakse õpilastele õppematk Paljassaare reoveepuhastusjaama. Projekti kolmandas etapis korraldavad koolinoored oma asutuse territooriumil talgud.

Heakorrakuul antakse traditsiooniliselt välja infovoldik „Heakorra ABC”, mis koondab teavet linnakeskkonna, lindude-loomade, jäätmete, mänguväljakute ja kalmistute kohta.

Head Uudised GoodNews