1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTI AITAB I Valitsus eraldab 100 000 eurot humanitaarolukorra leevendamiseks seoses Mägi-Karabahhi konfliktiga
EESTI AITAB I Valitsus eraldab 100 000 eurot humanitaarolukorra leevendamiseks seoses Mägi-Karabahhi konfliktiga

EESTI AITAB I Valitsus eraldab 100 000 eurot humanitaarolukorra leevendamiseks seoses Mägi-Karabahhi konfliktiga

Välisminister Urmas Reinsalu tegi täna Vabariigi Valitsusele ettepaneku eraldada Valitsuse reservfondist 100 000 eurot Rahvusvahelise Punase Risti Komiteele humanitaarolukorra leevendamiseks seoses Mägi-Karabahhi konfliktiga. Valitsus andis selleks oma nõusoleku.

„Humanitaarolukord Mägi-Karabahhis mõlemal pool rindejoont on humanitaarkriisi äärel, seetõttu ei saa me jääda siinkohal pelgalt pealtvaatajateks,“ sõnas välisminister Reinsalu. „Tegin valitsusele ettepaneku eraldada 100 000 eurot humanitaarolukorra leevendamiseks Mägi-Karabahhi konfliktiga, mida valitsus ka toetas,“ ütles ta.

Välisminister rõhutas konflikti rahumeelse lahendamise olulisust. „Kutsume osapooli üles Mägi-Karabahhis sõjategevust lõpetama ning konflikt rahumeelselt lahendama. Kolmandad riigid peaksid hoiduma igasugusest sekkumisest, et vältida olukorra edasist eskaleerumist,“ ütles Reinsalu. Välisministri sõnul toetab Eesti OSCE Minski Grupi kaasesimeeste juhitud läbirääkimisprotsessi ning on vajadusel valmis tõstatama Mägi-Karabahhi küsimust ÜRO Julgeolekunõukogus.

14. oktoobri 2020 seisuga on Mägi-Karabahhi konfliktis hukkunud ligi 80 tsiviilisikut. Lisaks on mõlemal pool kontaktjoont hävitatud ja kahjustatud rohkelt tsiviilinfrastruktuuri ja -objekte.

Head Uudised GoodNews