1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti lipu päeval külastas Pika Hermanni torni ligi 700 inimest
Eesti lipu päeval külastas Pika Hermanni torni ligi 700 inimest

Eesti lipu päeval külastas Pika Hermanni torni ligi 700 inimest

President Kersti Kaljulaid, Riigikogu esimees Eiki Nestor, EELK peapiiskop Urmas Viilma, Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei ning Stockholmi Eesti Kooli, Jakob Westholmi Gümnaasiumi ja Tallinna Ühisgümnaasiumi esindajad. Neile koolidele kinkisid Riigikogu ja Eesti Lipu Selts kandelipud.

Eesti lipu päeva puhul käis täna Pika Hermanni tornis ligi 700 huvilist. Lisaks inimestele Eestist oli külalisi Ameerika Ühendriikidest, Hiinast, Indiast, Itaaliast, Jaapanist, Kanadast, Prantsusmaalt, Rootsist, Saksamaalt, Soomest, Ukrainast, Uus-Meremaalt ja Venemaalt.

Hommikusel riigilipu piduliku heiskamise tseremoonial pidasid kõne Riigikogu esimees Eiki Nestor ja Eesti Lipu Seltsi esimees Jüri Trei. Õnnistussõnad ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Urmas Viilma. Tseremooniast võtsid osa ka Vabariigi President Kersti Kaljulaid ja president Arnold Rüütel.

President Kersti Kaljulaid ja kodutütred

Tseremoonial osalesid Kaitseliidu, naiskodukaitse, noorkotkaste, kodutütarde, skautide, gaidide ja akadeemiliste organisatsioonide auvalve, samuti seltside, ühingute ja koolide liputoimkonnad. Mängis Kaitseväe orkester ja laulsid Eesti Naislaulu Seltsi koorid.

Tänavu möödub 133 aastat sinimustvalge lipu pühitsemisest.

Monika Kuzmina Peatoimetaja