1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti sügispealinna tiitlit kannab Narva
Eesti sügispealinna tiitlit kannab Narva

Eesti sügispealinna tiitlit kannab Narva

Kolme kuu vältel kannab Eesti sügispealinna tiitlit Narva, kellele andis täna õhtul valitsemissaua üle Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Koos aastaaja vahetumisega rändas valitsemisõigus suvepealinnast Pärnust piirilinna Narva, kuhu see jääb talve alguseni 22. detsembril. Tänaõhtusel pealinnaõiguste üleandmise tseremoonial osalesid Tallinna kõrval ka Eesti talvepealinna Otepää, kevadpealinna Türi ja suvepealinna Pärnu esindajad.

„Viimase aasta jooksul on Narva linn olnud kahtlemata terve Eesti tähelepanu keskpunktis. Julgen väita, et kogu Eesti rahvas jaguneb nüüd Narvat äsja külastanuteks ja nendeks, kes alles plaanivad seda teha. Kummardus Narva elanikele, kes oma igapäevatööga ja armastusega kodulinna vastu muudavad Narva kohaks, mis ei jäta kedagi ükskõikseks. Loodan, et sügispealinna tiitel annab selleks veelgi rohkem jõudu ja inspiratsiooni,“ ütles Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Esmakordselt kandis Narva Eesti sügispealinna tiitlit 1999. aastal, kuid järjepidevalt antakse koos aastaaja vahetumisega valitsemissau Narvale alates 2009. aasta sügisest. Kolme kuu jooksul pakutakse linnas mitmekesist kultuuri- ja spordiprogrammi.

Head Uudised GoodNews