1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti tehnoloogiaettevõtted osalevad Barcelonas maailmamessil MWC
Eesti tehnoloogiaettevõtted osalevad Barcelonas maailmamessil MWC

Eesti tehnoloogiaettevõtted osalevad Barcelonas maailmamessil MWC

EASi ja KredExi ühendasutus viis 14 ettevõtet Eesti ühisstendiga maailma suurimale mobiilitehnoloogia messile Mobile World Congress (MWC), mis toimub 27. veebruarist 2. märtsini Barcelonas.

Foto: Linda Ulrich

EASi eestvedamisel osaletakse MWC-l juba kümnendat korda ning paljud ettevõtted on samuti messil juba püsikülalised. Astro Balticsi turundusjuhi Rivo Rahuoja sõnul on nende pilvepõhise tarkvara laienemisel erinevatele välisturgudele varasemalt mänginud olulist rolli just välismessid.

„Hiljuti alustasime koostööd Itaalia koostööpartneriga ning nüüd otsime koostööpartnereid nii üldisemalt Lääne-Euroopas kui ka Hispaanias konkreetsemalt,“ sõnas Rahuoja ning lisas, et eeltöö on tehtud ning kokku on lepitud mitmed kohtumised potentsiaalsete partneritega.

Foto: Linda Ulrich

Barcelonas tutvustavad nad Cloudicsi mobiilirakendust, mis on loodud tanklatele ja mugavuspoodidele. „Mobiilirakenduse abil saab kasutaja alustada tankimist, elektrilaadimist või autopesu. Lisaks saab mobiilirakendusest ette tellida kaupasid või skaneerida ja maksta nende eest mugavalt otse äpis,“ selgitas Astro Balticsi turundusjuht.

Tallinnas tegutsev tarkvaraarendusettevõte Bamboo Apps osaleb MWC messil, et tutvustada oma tooteid autotööstuse ja mobiilsusvaldkonnas. Sel aastal demonstreerivad nad oma ainulaadset IVO (In-Vehicle Onboarding) rakendust autorendiettevõtetele ja autotootjatele.

Foto: Linda Ulrich

„See on nutikas liitreaalsuse lahendus, mis annab uude sõidukisse sisenedes juhile nutitelefoni kaamerat ja häälassistenti kasutades ülevaate sõiduki peamistest funktsioonidest. Kui juht on näiteks 5 minutit sõitnud kiirusega 80 km/h, siis teavitab IVO häälassistent juhti püsikiiruse hoidmise funktsioonist,“ tõi ettevõtte tehnoloogiajuht Maxim Leykin näite lahenduse ühest funktsioonist.

B.EST Solutions esitleb messil SIM ja eSIM tehnoloogial baseeruvat mobiilset identiteeti (mID). „Esitleme MWC-l esmakordselt oma uue generatsiooni digi-ID lahendust ning hea meel on seda teha Eesti ühisstendil,” sõnas B.EST Solutionsi müügijuht Daniil Gussev. Tema sõnul on see suurepärane võimalus koos ja koordineeritult jätkata Eesti digilahenduste tutvustamist maailmale ning samuti soodustab ühisstend omavaheliste suhete loomist ja tugevdamist.

Foto: Linda Ulrich

Ühisstendil osalevad: Astro Baltics & Cloudics, Intertrust Technologies Estonia, B.EST Solutions Estonia, Boku, Admirals Group, Axinom, Mindtitan, FOB Solutions, SK ID Solutions, 1oT, Velos IoT, Mobi Lab, Bamboo Apps ja Fleet Complete.

Mobile World Congress on mobiilivaldkonna olulisim sündmus, mis toob järjekindlalt kokku maailma edukamate operaatorite, ettevõtete, tootjate ja kaubamärkide juhid ja visionäärid.

Rohkem infot messil osalevate Eesti ettevõtete kohta: SIIT!

Head Uudised GoodNews