1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eestit saatis Barcelona mobiilimessil erakordne tähelepanu
Eestit saatis Barcelona mobiilimessil erakordne tähelepanu

Eestit saatis Barcelona mobiilimessil erakordne tähelepanu

Foto: EAS
Foto: EAS

Eelmisel nädalal Barcelonas toimunud maailma suurimal mobiilimessil Mobile World Congress 2014 pälvis Eesti riiklik ühisstend ja Garry Kasparovi malesimultaan osalejate kõrgendatud tähelepanu.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhatuse liikme Martin Hirvoja sõnul tõestas Barcelona mess selgelt, et taolistel messidel riikliku ühisstendiga väljaminek toob kasu nii Eesti ettevõtjatele kasulike kontaktide sõlmimisel kui ka riigi tuntuse suurendamisel maailmas. „Samuti on hea meel tõdeda, et maailma suurimal ja tähtsaimal mobiilivaldkonna sündmusel võitis Regio esimese Eesti ettevõttena Global Mobile Awards auhinna Reach-U lahendusega Demograft. Selline väärikas tunnustus näitab selgelt, et Eesti eksportöörid vajavad taolist tuge,“ lisas Hirvoja.

Foto: EAS
Foto: EAS

EASi eestvedamisel toimus messil ka võrgustumise üritus, mille magnetiks oli malelegend Garry Kasparov, kellega oli võimalus väljavalitutel malet mängida. Kasparovi maleüritus osutus messi üheks magnetiks ja tõi kohale tipptasemel ettevõtete nagu IBM, Tata Consultancy Services, Deucthe Telecomi ja paljude teiste esindajad.

“Garry Kasparovi malesimultaan ettevõtete juhtidega oli uudne lähenemine Eesti tutvustamisel suurtele rahvusvahelistele IKT- firmadele. Taoline EASi poolt korraldatud üritus aitas Eestil oluliselt eristuda teistest riikidest ja saada positiivset tähelepanu. Suurtel messidel on silma paista väga raske, seega peaksime sarnaseid üritusi tulevikus kindlasti veel tegema,“ nentis eriüritust modereerinud Eesti Maleliidu president Andrei Korobeinik.

Foto: EAS
Foto: EAS

Ühe Eesti suurima eksportööri Topconnect omanik Tony Rivshin hindas eriüritust Kasparoviga kogu tehnoloogiamessi kõige huvitavamaks osaks. Lisaks tunnustasid Eesti ettevõtjad riiklikku ühisstendi. „EASil oli sel aastal silmapaistev ja eksponentide jaoks funktisonaalne stendi kujundus, mis lõi osalejatele hea pinnase oma toodete ja teenuste esitlemiseks ning kontaktide sõlmimiseks,“ ütles AS Regio esindaja Teet Jagomägi.

Messi pealaval esindas Eestit kahe ettekandega Riigikantselei strateegiabüroo info- ja kommunikatsiooni nõunik Siim Sikkut.

Foto: EAS
Foto: EAS

Mobile Mobile Congressi väisas sel aastal ligi 100 000 külastajat. Eesti ühisstendi osalejate hulgas oli nii tarkvara arendamisega kui ka IT-teenuste pakkumisega tegelevaid ettevõtteid nagu Cross Borders Trust Services OÜ, Fortumo OÜ, High-Mobility OÜ, Maru Metall AS, Mektory/TTÜ innovatsiooni-ja ettevõtluskeskus, NUTITEQ OÜ, Oskando OÜ, Regio AS, SDCI OÜ, Sertifitseerimiskeskus AS, Shaka OÜ, Uniflex Systems OÜ ja Yoga AS.

 

Head Uudised GoodNews